Pineda de Mar s’adhereix al CiviClub per incentivar el civisme

El representants de Civi

El representants de CiviClub i l’alcalde Xavier Amor

L’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha adherit a través d’un conveni de col·laboració al CiviClub, un programa d’incentius que premia els comportaments cívics dels ciutadans amb punts que es podran bescanviar per regals oferts per les empreses privades que patrocinen el projecte.

Es tracta d’un programa pilot, que es desenvolupa per primera vegada a Europa, i on han participat com a ciutats promotores Barcelona, que va posar en marxa la seva campanya fa uns dies, i Pineda de Mar, com a primer poble del país on s’impulsa aquest projecte.

El projecte es gratuït per a les administracions públiques, i està finançat íntegrament per les empreses patrocinadores del catàleg de regals.

El programa CiviClub pretén fomentar les accions positives de la ciutadania en àmbits diversos com la participació, la solidaritat, la sostenibilitat, la cultura, l’educació o els hàbits saludables. Els ciutadans i ciutadanes que es registrin gratuïtament a CiviClub podran obtenir punts (“Civis”) cada vegada que realitzin o participin en una activitat inclosa al programa. Posteriorment, bescanviar els “Civis” acumulats per regals, promocions i descomptes del catàleg de patrocinadors privats.

A Pineda de Mar, els ciutadans podran aconseguir “Civis” mitjançant la seva participació en diferents activitats i serveis. L’Ajuntament atorgarà “Civis” per les següents accions:

1.- Fer ús de la deixalleria municipal
2.- Fer aportacions d’aliments al Rebost Solidari
3.- Censar (i donar de baixa) animals al cens municipal
4.- Fer-se el carnet de la biblioteca
5.- Retornar els llibres en termini a les biblioteques
6.- Fer-se voluntari de les biblioteques
7.- Fer donacions de llibres o material audivisual a les biblioteques
8.- Fer-se el carnet Pineda A prop
9.- Matricular-se al Complex Esportiu Can Xaubet
10.- Per cada quota mensual al Complex Esportiu Can Xaubet

A aquestes activitats se n’afegiran d’altres, promogudes tant per l’Ajuntament com per les diferents entitats del municipi, que aniran ampliant progressivament les possibilitats d’obtenir més “Civis”. Les activitats municipals començaran a atorgar “Civis” a partir de l’1 de desembre.

En la signatura del conveni, l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha dit que «es tracta d’un projecte absolutament innovador, amb el que es pretén cridar l’atenció i motivar als ciutadans vers uns comportaments més cívic».