L’oficina de Turisme de Malgrat tanca la temporada amb un increment del 20,5% de persones ateses

Platja de Malgrat

Platja de Malgrat

L’oficina de Turisme de Malgrat de Mar, ubicada a la Plaça de l’Àncora, va obrir les portes el 22 de març i ha estat oberta els 7 dies de la setmana fins el passat dissabte 26 d’octubre, atenent a un total de 51.873 persones, un 20,5% més que al 2012.

Aquest augment ve, en part, motivat a que enguany la temporada ha estat més llarga. El servei es va començar a oferir el 22 de març i es va acabar el 26. També cal remarcar que des del mes de juny, l’oficina ha ofert ininterrompudament el seu servei els 7 dies de la setmana en horari de matí i tarda, presentant com a novetat l’obertura els diumenges a la tarda

De les dades obtingudes cal destacar l’augment de visitants durant els mesos de temporada baixa, respecte l’any 2012. Destaquem l’increment dels visitants durant els mesos de maig i juny (augment del 36 %) i els mesos de setembre- octubre(augment del 49%), fet que reforça l’activitat d’informació en aquests quatre mesos, donat que els visitants del municipi no se centren només en el producte de sol i platja.

Dels visitant de l’Oficina de Turisme, cal destacar que el 26,13% han estat persones procedents de Rússia , el 12,39 % de Gran Bretanya, el 12,19% de França, el 8,70% dels Paísos Baixos i el 6,85 % d’Alemanya. El 17,45 % han estat visitants i turistes de l’Estat Espanyol i el 6,18% han estat catalans. La resta (10,11%) han estat belgues, italians i dels països nòrdics i de països de l’Est.

La informació més sol•licitada ha estat sobre transports, seguit de visites culturals i d’oci per la província, comerç i restauració local. Val a dir també que el dia de la setmana de major afluència de visitants a l’oficina de turisme ha estat el dijous, coincidint amb l’organització del mercat setmanal, seguit dels dimarts, dilluns i diumenges.

Aquestes dades han estat extretes del programa de Gestor estadístic instal•lat a l’Oficina de Turisme de Malgrat de Mar per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.