El ple de l’Ajuntament d’Arbúcies aprova congelar els impostos pel 2014

Regidors de l'Ajuntament d'Arbúcies

Regidors de l’Ajuntament d’Arbúcies

A proposta de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Arbúcies, format pels regidors d’Entesa i del PSC, aquesta setmana s’han aprovat les ordenances fiscals que entraran en vigor a partir del gener de 2014. Arbúcies mantindrà les quotes d’impostos per l’any que ve, amb la única excepció de les d’escombraries que s’apujarà només l’IPC.

«Cal anar adequant els costos que suposa la recollida d’aquest servei perquè aquest és molt deficitari i cal anar-lo regulant mica en mica a la realitat» afirma Amàlia Delgado, regidora d’Hisenda. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Arbúcies es posa al costat de les necessitats dels arbuciencs i arbucienques que acusen també la crisi econòmica que pateix tot el país.

«També és feina de l’ajuntament ser conscients de les precarietats econòmiques que pateixen les famílies», va explicar Delgado. A la proposta s’hi ha sumat també el regidor d’ERC, mentre que CUPA no hi ha donat suport i CiU ha optat per l’abstenció.

Mentre es congela l’IBI, l’Impost d’activitats econòmiques, les plusvàlues o les tasses de manteniment del cementiri, per posar alguns exemples, n’hi ha que baixen com ara l’impost per a la realització d’obres menors i de rehabilitació interiors d’edificis. “Sabem que només és un granet de sorra però si amb això ajudem a reactivar una mica l’economia local ens donarem per satisfets”, manifesta l’alcalde Pere Garriga.

També es bonificarà al 100% l’impost de vehicles de tracció mecànica de més de 25 anys, sempre que el propietari ho demani i no sigui aquest el seu vehicle habitual. Arbúcies, que és coneguda per la marca turística Terra de Motor, realitza cada any la concentració de cotxes clàssics més important de Catalunya, i hi ha una gran tradició en aquest aspecte.

El govern municipal de l’ajuntament d’Arbúcies ha demostrat al llarg de tota la legislatura una especial sensibilitat amb les problemàtiques socials i econòmiques de la gent del municipi. Prova d’això és la promoció de petites i mitjanes cooperatives d’àmbit local; la formació d’aturats per atenció domiciliària a la gent gran; el curs de formació educativa i professional integradora per joves en edat escolar però que per diferents circumstàncies estan fora del sistema educatiu. També s’ha creat el programa d’ajudes socials amb treball comunitari i facilitar el pagament fraccionat dels impostos municipals al llarg de tot l’any entre molts altres.