L’Ajuntament de Lloret inicia l’obertura expedients sancionadors als Habitatges d’Ús Turistic no legalitzats

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

En compliment de la normativa de la Generalitat de Catalunya que regula l’allotjament turístic l’Ajuntament de Lloret, el passat mes de novembre es va iniciar el procés d’informació perquè els propietaris i explotadors d’Habitatges d’Ús Turístic regulessin la seva activitat donant-se d’alta. Actualment la base de dades municipal consta de més de 1.200 Habitatge d’Ús Turístic.

Ahir en una reunió de seguiment de temes d’ordenació turística, es va acordar iniciar 56 procediments sancionadors a propietaris així com també als gestors administratius d’establiments no donats d’alta a nivell municipal. També es transmetrà aquesta informació a la Direcció General de Turisme i a l’Agència Tributària perquè actuïn en el marc de les seves competències.

Paral·lelament es tornarà a fer una campanya informativa a propietaris i agències de lloguer d’apartaments i xalets que consistirà en comunicar els tràmits per donar d’alta els Habitatges d’Ús Turístic i les sancions que se’n poden derivar en cas de no fer-ho.

L’objectiu d’aquesta regulació es lluitar contra la competència deslleial que aquests establiments no regulats fan a hotels, càmpings i apartaments que si paguen els impostos pertinents per a realitzar la seva activitat econòmica, a més d’arranjar problemàtiques de convivència que la pràctica no regulada comporta.