Detenen una conductora èbria per circular 19 km en sentit contrari per l’AP-7 a Maçanet de la Selva

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir ahir una dona de 45 anys, de nacionalitat boliviana i veïna de Salt, com a presumpta autora de tres delictes contra la seguretat viària: per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol i negar-se a realitzar les proves d’alcoholèmia.

Els fets van succeir ahir, a les 19:27 hores, quan ens van alertar de la presència d’un vehicle que circulava en direcció contrària per l’AP-7, a l’altura del punt quilomètric 85, dins del terme municipal de Maçanet de la Selva. Concretament, el vehicle circulava en sentit la Jonquera per la calçada habilitada per circular en sentit Barcelona.

Al cap de pocs minuts, una dotació de trànsit va tallar la circulació de l’autopista en sentit sud i també va desviar el trànsit cap al peatge de Fornells de la Selva, per tal d’assegurar la circulació per la resta d’usuaris, que en aquell moment era fluida i densa.

Un cop l’autopista va estar lliure de vehicles, els mossos va accedir a la via fins localitzar el vehicle infractor a l’altura del quilòmetre 67. Els agents van comprovar que el turisme encara circulava en direcció contrària, enganxat a la tanca rígida lateral i a una velocitat d’uns 60-70 km/h.

Immediatament, se li van donar indicacions clares per tal d’aturar-se, però va fer cas omís fins que es va aconseguir interceptar-la a l’altura del punt quilomètric 66.

En aquell moment els mossos van observar que al vehicle li faltava el pneumàtic anterior esquerra i que la llanta estava desgastada, suposadament per haver circulat sobre ella durant molta estona.

Quan els mossos van identificar la conductora van detectar que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. La detinguda es va mostrar poc col·laboradora en moment de realitzar les proves d’alcoholèmia fins que, després de diversos intents, va donar un resultat positiu de 0.82 mg d’alcohol per litre d’aire expirat .

La detinguda, sense antecedents, passarà avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.