Activat el pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’ALERTA del pla d’emergències INUNCAT davant la previsió de pluges que poden ser intenses aquesta tarda sobretot al quadrant nord-est de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest migdia i fins al vespre hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts. La zona amb més probabilitat de què aquestes pluges siguin més intenses és el quadrant nord-est de Catalunya, concretament les comarques d’Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i La Selva.

En aquestes comarques, els xàfecs podran anar sovint acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions