Un jurat declara culpable de dos assassinats la parricida de Lloret de Mar

Lianne Smith durant el judici

Un jurat popular ha declarat a Lianne Smith culpable per unanimitat de l’assassinat dels seus dos fills a Lloret de Mar ara fa dos anys però considera que va patir un trastorn mental transitori durant els fets. El fiscal, per la seva banda, manté la petició de 34 anys de presó i la defensa demana màxim 7 anys pels dos crims. La imposició de la condemna correspon ara al president del tribunal i es coneixerà els proprs dies.

El jurat considera que Lianne Smith va patir un trastorn mental que va afectar de forma «greu» les seves capacitats mentals, tal com mostren totes les pericials psiquiàtriques. Però tot i així, destaquen que sabia què es feia, recordava perfectament els fets i va ser capaç de fer actes molt racionals.

A favor de la processada, el jurat, format per nou persones, considera que va contribuir a la investigació quan va confessar els crims, l’endemà de cometre’ls. També ha de contribuir a rebaixar la pena de presó el fet que Lianne Smith tenia deliris provocats per la dependència patològica al seu marit i pel que fa fugien de la justícia des de feia anys, perquè ell estava acusat d’abusar sexualment de la filla gran de Lianne.

El fiscal, Víctor Pillado, demana 34 anys de presó -17 per cada crim- considerant que, d’acord amb el veredicte, el jurat popular ha declarat Lianne Smith culpable de dos assassinats amb un atenuant per anomalia psíquica, un atenuant per confessió i un agreujant de parentiu.

La defensa, basant-se en què la processada tenia les facultats mentals greument afectades i l’atenuant de confessió, considera que com a màxim haurien de condemnar Lianne Smith a 7 anys de presó. El cas ha quedat vist per a sentència i el magistrat president, Adolfo García Morales, dictarà sentència en els pròxims dies.