Condemnat a 18 anys de presó per l’assassinat d’una italiana a Lloret

L’assassí, de festa amb la víctima

Satisfacció a Lloret de Mar per la sentència del cas Squarise. A l’assassí confés, Víctor Díaz Silva, l’han condemnat a prop de 18 anys de presó i a pagar 160.000 euros per a indemnitzar els pares de la víctima. Era Federica Squarise, una jove italiana de 23 anys, que va morir el 2008 quan estava de vacances a la vila. El cas va tenir un gran ressò en la premsa internacional i va posar en dubte la seguretat de la destinació.

El judici va acabar la setmana passada a l’Audiència de Girona. L’acusació la van exercir el fiscal, la família d’Squarise i l’Ajuntament, a través de l’advocat Carles Monguilod. El lletrat argumenta que «l’Ajuntament, en exercir l’acusació popular, volia que els fets fossin jutjats i que el responsable de la mort fos condemnat».

Segons Carles Monguilod, el judici ha permès aclarir que la mort de Federica Squarise no va ser un homicidi, sinó un «assassinat comès amb traïdoria», i que l’agressió sexual va ser «el mòbil que va provocar la mort» de Federica Squarise. L’advocat assenyala que “no és freqüent” que els ajuntaments es presentin com a acusació popular. En aquest cas, però, es va posar en entredit la imatge de Lloret.

L’assasí confès, el cambrer uruguaià Víctor Díaz Silva, se l’ha condemnat a passar prop de 18 anys a la presó. Se li imposa, a més, una indemnització de 160.000 euros. Uns diners que, tal i com reconeix Monguilod, és «molt difícil» que s’acabin cobrant perquè «aquesta persona és insolvent».

Tot i que el judici ha acabat amb la condemna contra Víctor Díaz Silva, la defensa ha anunciat que pensa recórrer la sentència, amb la qual cosa la condemna no és ferma.