L’Aeroport de Girona-Costa Brava estrena tres noves destinacions

L’Aeroport de Girona-Costa Brava estrenarà a la pròxima temporada d’hivern, que comença aquest diumenge, 30 d’octubre, i durarà fins al diumenge 25 de març, tres noves destinacions en comparació amb la mateixa temporada de l’any passat. Com a novetat, Ryanair operarà una ruta a Manchester cinc dies a la setmana i un vol a Tallin d’anada i tornada els dilluns i dijous.

Per altra banda, la companyia aèria Wizz Air Ukraine mantindrà el seu vol a Kiev, que es va començar a operar el 6 de setembre, durant tota la temporada d’hivern. Tant la ruta com l’aerolínia són novetat respecte a l’hivern passat.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava comptarà amb 24 destinacions diferents en total i una mitjana de 180 operacions setmanals. Ryanair és la companyia més destacada amb 23 rutes i una mitjana de 174 vols setmanals, mentre que Wizz Air Ukraine operarà una ruta des de Girona amb 6 operacions a la setmana. Per contra, dels 251 vols setmanals de Ryanair que sortien de Girona l’hivern passat ara queden en 174.

 

 

Relació de rutes de la Temporada d’Hivern 2011-2012

1. Ryanair: 23 destinacions i una mitjana de 174 operacions setmanals

–          Palma (dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge)
–          Alguer (dilluns, dimecres, divendres i dissabte)
–          Bolonya (diari)
–          Bríndisi (dimecres y diumenge)
–          Pescara (dilluns i divendres)
–          Pisa (dairi)
–          Trapani (dimecres i diumenge)
–          Torí (dimats, dijous i dissabte)
–          Venècia (diari)
–          Birmingham (dilluns i divendres)
–          Manchester (dimarts, dimecres, dijous, dissabte i diumenge)
–          Bremen (dilluns, dimecres i divendres)
–          Frankfurt Hahn (dilluns, dimecres, divendres i diumenge)
–          Karlsruhe-Baden (dilluns, dimecres i divendres)
–          Memmingen-Munic West (dimarts, dijous i dissabte)
–          Estocolm Skavsta (dilluns, dimecres, divendres i diumenge)
–          Paris Beauvais (dilluns, dimecres, divendres i diumenge)
–          Billund (dimarts i dissabte)
–          Eindhoven (dilluns, dimarts, dimecres, divendres i diumenge)
–          Fes Sais (dimecres, divendres i dissabte)
–          Marràqueix (dimarts, dijous i dissabte)
–          Làrnaca (dilluns i dijous)
–          Tallin (dilluns i dijous)

2. Wizz Air Ukraine: 1 destinació i 6 operacions setmanals
–          Kiev Zhulhany (dimarts, dijous i dissabte)

(En negreta: Novetats respecte la Temporada d’Hivern 2010-2011)

Pròximes actuacions durant la temporada d’hivern 2011-2012

L’Aeroport de Girona-Costa Brava continuarà les feines de millora de les seves instal·lacions durant la temporada d’hivern. Està previst que als pròxims mesos finalitzi l’adequació de la plataforma per optimitzar les posicions d’estacionament d’aeronaus. Amb aquest objectiu s’aplicarà una nova senyalització horitzontal a la plataforma d’aviació general i corporativa, amb un pressupost de 33.000 euros. D’aquesta manera s’aconseguirà millorar la senyalització a plataforma i, a la vegada, optimitzar la configuració d’aquesta per assolir una operativa més àgil. També a plataforma, a partir del pròxim dilluns, 31 d’octubre, començaran les feines de millora de la xarxa de recollida d’aigües de la pluja, amb un pressupost de 310.000 € i una duració estimada de tres mesos.

Al camp de vol s’està duent a terme l’obra “Actuacions per Certificació” amb un pressupost de 4.605.659 € i una duració estimada de 8 mesos, la finalitat de la qual és adaptar les instal·lacions aeroportuàries al que estableix la normativa de l’Agència Estatal de Seguretat Aeroportuària (AESA).

A l’interior de la terminal de passatgers, s’aplicarà un nou disseny a les portes d’embarcament que suposarà un increment de la comoditat per als passatgers a l’hora de fer les cues per embarcar.

Finalment, es durà a terme una reorganització dels aparcaments públics de l’aeroport i de la seva nomenclatura per assolir una configuració més senzilla i àgil d’aquests.