Guillem Ruz i Eva Méndez, hereu i pubilla de la comarca de la Selva 2015

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Guillem Ruz i Eva Méndez s’han convertit en l’hereu i la pubilla de la comarca de la Selva 2015. En la quarta edició del Concurs Comarcal de Pubilla i Hereu, convocat pel Consell Comarcal de la Selva, l’hereu de Vidreres 2015 i la pubilla de Breda 2015 s’han proclamat guanyadors d’aquest concurs a la comarca de la Selva.

La proclamació de l’hereu i la pubilla comarcal es va fer pública aquest dissabte, 12 de novembre, a Amer, en el marc d’una activitat festiva organitzada amb motiu d’aquest certamen comarcal que va comptar amb la participació dels gegants i grallers d’Amer, que van amenitzar la vetllada dels hereus i les pubilles de la majoria de pobles de la comarca de la Selva que hi van participar.

Els candidats a pubilla i hereu 2015 de la Selva varen realitzar una prova escrita i una d’oral, i també una entrevista personal. Aquestes proves es van dur a terme el mateix dissabte a la tarda. Unes hores més tard, els aspirants a hereu i pubilla comarcal, acompanyats de diversos representants del món del pubillatge, van conèixer el veredicte final d’aquest certamen cultural que any rere any es va consolidant a la comarca de la Selva.

Des de la primera edició, l’elecció de la pubilla i l’hereu de la comarca de la Selva ha anat augmentant el nombre de participants. La consellera comarcal Raquel Reyner ha valorat positivament aquest esdeveniment, i més si tenim en compte que aquesta era la quarta edició.

En aquest sentit, Reyner, com ja va fer en el seu moment la seva antecessora en el seu moment i impulsora del certamen, ha recordat: Aquesta iniciativa ha estat molt ben acollida pels pobles de la Selva.” Per la seva banda, l’alcaldessa de la població, Maria Rosa Vila, va destacar també la importància del món del pubillatge i dels valors que transmet. En aquesta línia, Vila també es va mostrar molt satisfeta d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques i de la bona acollida del poble d’Amer cap a aquesta tradició de la cultura catalana.

Els hereus i les pubilles de la Selva

Cal recordar que en l’edició embrionària d’aquesta iniciativa l’hereu i la pubilla comarcal varen ser l’Albert Vinyets, hereu de Vilobí d’Onyar, i l’Aina Soley, pubilla de Vidreres 2012. Fa dos anys, l’hereu de Maçanet de la Selva, Eduard Gonzàlez i la pubilla d’Anglès, Mariona Rodríguez, es varen convertir en l’hereu i la pubilla de la comarca de la Selva, i finalment, l’any 2014, varen ser Pau Borrell, de Vilobí d’Onyar i Xènia Barrio, d’Anglès.

La festa es va cloure amb un sopar popular al pavelló poliesportiu on hi varen participar més de 500 persones.