Un jutjat de Blanes accepta que la FECASARM exerceixi l’acusació popular pels aldarulls de LLoret

Per mitjà d’interlocutòria dictada en data 24 d’agost de 2011 i notificada ahir dia 5 de setembre de 2011, el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Blanes accepta a la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) com acusació popular contra els presumptes autors dels disturbis ocasionats el passat 12 d’agost de 2011 a Lloret de Mar.

 

Com ja va posar de manifest l’entitat, amb la voluntat de no deixar passar desapercebuts els greus prejudicis que fets lamentables com els del passat mes d’agost han ocasionat a la imatge i prestigi del sector de l’oci nocturn i dels seus usuaris, no només a nivell de Lloret de Mar sinó de tota Catalunya; la FECASARM es va personar el passat 18 d’agost com a acusació popular en els dos procediments oberts davant els Jutjats d’Instrucció núm. 2 i 3 de Blanes, a fi i efecte de no deixar impune el desprestigi que una minoria ha provocat i que ha arribat a escampar-se per tot al món degut a l’àmplia cobertura dels fets duta a terme per la premsa internacional.

Actualment, la FECASARM es troba a expenses de que s’accepti l’altre procediment obert davant el Jutjat d’Instrucció núm. 2 arran dels incidents ocorreguts la matinada del dia 10 d’agost de 2011. En cas que també s’accepti aquesta altre personació, la FECASARM ja s’haurà personat en 9 processos judicials com acusació popular en defensa dels interessos i del prestigi del sector de l’oci nocturn de Catalunya els darrers anys. Us detallem a continuació la relació de procediments judicials en els que es troba compareguda la FECASARM comacusació popular:

– Agressió a la Zona Nit d’Empuriabrava amb resultat de persona ferida en estat de coma ocorreguda l’octubre de l’any 2005 (Procediment Abreujat núm. 151/2007 del que coneix el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Figueres).

– Agressió amb arma blanca al carrer Balmes de Barcelona amb resultat de tres persones ferides, dues d’elles greus ocorreguda l’any 2007 (Rotlle 5/2008 del que es troba coneixent l’Audiència Provincial de Barcelona).

– Assassinat per tret d’arma artesanal que va tenir lloc a l’aparcament d’una discoteca de Girona, succés ocorregut el mes de gener de 2008 (Procediment amb Jurat  2/2008 del que es troba coneixent el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Girona). La FECASARM ha sol·licitat a través del seu escrit d’acusació presentat recentment  la imposició de penes d’entre  22 i 25 anys de presó per als autors dels fets.

– Agressió amb arma blanca que va tenir lloc davant d’una discoteca de Lloret de Mar el mes d’agost de 2008 (Diligències Prèvies 823/08 del  Jutjat núm. 5 de Blanes).

– Agressió a un jove que va quedar en coma a la zona dels Arcs d’Empuriabrava el mes de Desembre de 2008 (Diligències Prèvies 1613/2008 del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Figueres). Nota: El Jutjat de Figueres no va acceptar a la FECASARM ni a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries com a part acusadora i l’Audiència Provincial de Girona ha decidit finalment que sí cal acceptar-les. El Ministeri Fiscal ja s’havia mostrat favorable a acceptar la personació sol·licitada.

– Mort d’una adolescent en un pavelló esportiu a Les Borges Blanques la nit de Cap d’any de 2009 (Diligències Prèvies 146/2009 del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Lleida). Nota: El Jutjat de Lleida no ha acceptat la FECASARM com a part acusadora i ho ha de decidir l’Audiència Provincial de Lleida. El Fiscal s’ha mostrat favorable a acceptar la personació sol·licitada.

– Homicidi amb arma blanca davant d’una discoteca de La Jonquera el mes de desembre de 2009 (Diligències Prèvies 1645/2009 del Jutjat d’Instrucció núm. 8 de Figueres).