L’Ajuntament d’Arbúcies aprova els pressupostos del 2011

Amb el suport de l’equip de Govern, l’oposició de CIU i de la CUPA i l’abstenció de ERC, el ple de l’Ajuntament d’Arbúcies, ahir en el plenari, va aprovar inicialment el pressupost de 2011 i la plantilla de personal. La regidoria d’Hisenda va elaborar una proposta molt restrictiva i va rebaixar en un 3,26% la despesa general per tal de fer front als compromisos econòmics heretats de la gestió de l’anterior govern i consignats a l’auditoria financera. La previsió de despesa baixa a vuit milions (8,010), tot i assumir 350.000 euros de factures no comptabilitzades del 2010 i l’enderroc de l’hotel de Sant Climent per import de 154.000 euros.

El 33% del pressupost correspon a despeses de personal, un 34% a serveis i un 23% a inversions reals. “Es evident que hi ha una davallada important en inversions, l’any passat van representar un 32% del pressupost, però aquest any amb un pressupost prorrogat i compromès en més del 80% per l’anterior equip de govern, amb obres importants començades i no pagades i davant la impossibilitat d’endeutar-se més, ja que s’ha de fer front a la tresoreria negativa per import de 243.000 € i factures no comptabilitzades per import de 350.000 € ha estat impossible consignar més projectes d’inversió”, va explicar Amàlia Delgado, regidora d’Hisenda i Serveis Econòmics.

Pel que fa els ingressos, el pressupost puja a 8,2 milions d’euros. El 48% dels ingressos corresponen a la recaptació d’impostos i taxes, un 25% a transferències d’altres administracions i un 19% a subvencions per a inversió. Tot i així, la davallada d’ingressos representa un 8,32% en relació a l’any passat.

Per altra banda, el ple va aprovar també el compte general de 2010 i mocions de suport a l’adhesió al Correllengua, a les entitats cíviques i educatives per a l’escola catalana, i a la dació en pagament de les hipoteques –aconseguir que si el banc executa la hipoteca i es queda l’habitatge, quedi liquidada la totalitat del deute – presentada per el grup ICV-IUA. Totes aprovades per unanimitat.