Els Mossos d’Esquadra detenen 7 homes per delictes contra la salut pública a Lloret de Mar

Els Mossos d’Esquadra l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral (Blanes) van detenir el 2 de setembre a la població de Lloret de Mar 7 homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues). Els mossos de la comissaria de Blanes van tenir coneixement que a la zona del passeig marítim de Lloret de Mar hi havia un grup de persones que podrien dedicar-se a vendre drogues com a mitjà de vida. Una associació de veïns que va col·laborar positivament amb els mossos va acabar de confirmar tots aquests extrems.

Els detinguts són:

Bubacar S, de 24 anys, veí de Lloret de Mar, amb antecedents per fets similars.

Saikou C, de 22 anys, veí de Santa Coloma de Farners, sense antecedents.

Haji Kadijatou T, de 38 anys, amb domicili desconegut, amb antecedents per fets similars.

Adama P, de 33 anys, veí d’Olot, amb antecedents.

Seydou Norou G, de 35 anys, veí de Lloret de Mar, amb antecedents.

Mahamadou J, de 24 anys, veí de Salt, amb antecedents per fets similars.

Haji C, de 22 anys, veí de Santa Coloma de Farners, amb antecedents per fets similars.

Arran d’aquests indicis es va iniciar una investigació en què van participar diversos efectius de paisà i uniformats de la comissaria i que va culminar amb aquestes detencions.

Els mossos van poder comprovar com diversos homes i en diverses franges horàries de nit es dedicaven a contactar amb turistes estrangers al carrer (zona d’oci de la població) per oferir-los determinades substàncies estupefaents.

Normalment els detinguts prenien contacte i feien acompanyar grups de turistes joves fins el seu domicili. Un cop allà els feien entrar al portal de l’edifici per fer la compra venda de droga, bàsicament marihuana i cocaïna.

D’acord amb totes aquestes proves els mossos de Blanes van fer una entrada de registre i perquisició al domicili on s’observaven aquests moviments.

En el registre els agents van poder comissar nombroses substàncies presumptament cocaïna i marihuana que estaven distribuïdes en diverses motxilles, armaris, capses i bosses de plàstic.

També es van poder comissar esprais il·legals de defensa, múltiples telèfons mòbils de dubtosa procedència, ordinadors portàtils, una càmera fotogràfica, diners fraccionats i una arma prohibida (navalla tipus papallona). Els agents  també van intervenir moltes bosses de dosificació de marihuana, així com un total 50 grams d’una substància de color marró, presumptament marihuana i altres substàncies.

Tots 7 detinguts, que ja van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, van quedar en llibertat amb càrrecs.