Detingut el cap d’un grup criminal que havia comès nou robatoris en estacions d’ITV d’arreu de Catalunya

Instal·lacions de l'estació d'ITV de Blanes

Instal·lacions de l’estació d’ITV de Blanes

Agents de Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona van detenir, el 18 de març passat, un home de 39 anys, nacionalitat albanesa i veí de l’Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor de 15 delictes de robatori amb força en empreses, set de robatori de vehicle així com falsedat documental i pertinença a grup criminal.

Els investigadors van tenir coneixement que, al llarg de l’any 2014, van haver-hi cinc robatoris amb força en les estacions d’ITV de Blanes, Vilamalla i Palamós, tots seguint un mateix patró.

Els modus operandi emprat en els robatoris era sempre el mateix: primer de tot sostreien un vehicle per desplaçar-se fins el lloc escollit. Acte seguit accedien a l’interior de l’estació de la ITV, ja fos fent un butró en una empresa propera, encastant el vehicle o forçant la porta, i un cop a dins s’emportaven la recaptació de la caixa forta o bé s’emportaven la caixa forta sencera.

Cal destacar que no els importava que sonés l’alarma dels establiments ja que el temps que necessitaven per robar oscil·lava entre els tres i els quatre minuts, fet que feia que poguessin fugir del lloc amb més seguretat.

A mesura que la investigació anava avançant, els agents van relacionar el grup amb més robatoris, concretament amb il·lícits penals comesos en estacions d’ITV de Sant Cugat del Vallès, Bellvei, Sant Joan Despí, Granollers i Vic, i en empreses d’altres tipologies de Lloret de Mar, Lliçà de Vall, Vilamalla i Fornells de la Selva. En total els Mossos imputen al grup 24 fets delictius.

Així doncs, el 18 de març els mossos van detenir el líder del grup en el seu domicili de l’Hospitalet de Llobregat, a l’interior del qual hi havia 4.903 peces de roba procedents d’un robatori comès a Sant Boi de Llobregat i un inhibidor de freqüència.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó del detingut. Hores d’ara no es descarta que en els propers dies es detinguin la resta dels integrants del grup.