Llistes de Sils, Vilobí i Maçanet s’afegeixen al projecte Independents per la Selva

Assemblea fundacional d'Independents per la Selva

Assemblea fundacional d’Independents per la Selva

L’actual alcalde de Sils, Martí Nogué, repeteix com a candidat a l’alcaldia i ho farà en aquesta ocasió amb el nom IDS Mes per Sils que s’ha adherit aquesta mateixa setmana al partit dels Independents per la Selva. En les passades eleccions Martí i la seva formació d’independents varen obtenir 900 vots i set regidors.

El Grup Municipal Independent de Vilobí d’Onyar és una altra de les incorporacions al projecte comarcal. A les eleccions municipals del 2011 varen aconseguir cinc regidors i 698 vots. La seva cap de llista de cara a les eleccions del proper 24 de maig serà la Cristina Mundet segons que han acordat en assemblea local.

Acord per Maçanet, una formació independent que va aconseguir tres regidors a les passades eleccions, també ha fet el pas i s’ha afegit al projecte independent a nivell de comarca. Ara fa quatre anys varen aconseguir tres regidors i 638 vots. En aquesta ocasió La llista estarà encapçalada per Josep Maria Ciurana.

Amb la incorporació d’aquests tres municipis la representació de llistes que formen part del projecte Independents per la Selva ja arriba a vuit i s’esperen noves incorporacions de més llistes independents en els propers dies.

Independents per la Selva es va constituir recentment i el seu president és l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, escollit per unanimitat en l’assemblea del 14 de març passat. La resta d’integrants de la junta directiva la formen Jaume Anglada de Tots per Breda com a secretari i Francesc Nadal de Tossa Unida com a tresorer.

Les llistes independents dels cinc municipis que varen fundar el partit són les de Tossa de Mar, Breda, Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Arbúcies.

El President d’independents per la Selva ha valorat positivament l’entrada de noves formacions que se sumen al projecte. En aquest aspecte a recordat que «la proposta d’Independents per la Selva pretén ser un nexe d’unió amb grups independents que treballen pel benestar de les persones dels seus municipis evitant la dependència de grans partits».

El principal objectiu que ha portat a aquestes llistes independents de diferents pobles de la comarca a agrupar-se en una coalició que porta per nom Independents per la Selva és precisament aconseguir tenir representació al Consell Comarcal. «Des de la total independència de cada llista al seu municipi volem fer que la veu dels pobles de la comarca i de les necessitats de les persones s’escolti dia a dia» afirma Pere Garriga. «És en els consells comarcals on es prenen moltes de les decisions que afecten als ciutadans i ciutadanes i als municipis de la comarca».