El jutge envia a presó dos blanencs per simular ser policies i entrar en una casa de Palafolls amb la intenció de robar droga

mossos_falsos_policiesEls Mossos d’Esquadra van detenir a finals de gener dos homes de 56 i 51 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Blanes com a presumptes autors dels delictes d’usurpació de funcions públiques i robatori a interior de domicili.

Els fets van tenir lloc al voltant de 2/4 d’11 del matí del passat 27 de gener, a una urbanització de PLF. La víctima es trobava a casa seva quan de sobte els dos homes van irrompre-hi i fent-se passar per policies li van mostrar les seves identificacions falses i el van apuntar amb un arma de foc.

Els lladres li van demanar on tenia amagada la marihuana i van escorcollar tot l’habitatge fins que van comprovar que en el domicili no hi havia cap tipus de substància estupefaent, moment en que li van dir a la víctima que s’havien equivocat i van abandonar l’habitatge.

L’home, però ho va denunciar i els agents dels mossos van iniciar una investigació que va permetre identificar els presumptes autors dels fets. La detenció es va practicar el 2 dies després al domicili que els dos homes compartien a Blanes. Un cop van accedir dins l’habitatge dels detinguts on van trobar diversos objectes relacionats amb el fet investigat, com ara una defensa elèctrica tipus Tasser, guants, passamuntanyes, cartutxos detonadors, dues imitacions de credencials policials, diversa munició, claus de manilles i fundes d’armes curtes, tot i que l’arma que haurien utilitzat no es va localitzar.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dia 31 de gener davant el jutjat en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar presó provisional per a tots dos.

És dóna la circumstància que els dos detinguts ja són coneguts per la policia i acumulen nombrosos antecedents tant de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, alguns dels quals per robatoris amb violència i intimidació.

Text: Ràdio Palafolls