Detingudes tres persones per intentar robar una plantació de marihuana a la Selva

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Agents de  Mossos d’Esquadra van detenir el dia 7 de gener a Sils, tres persones de 57, 41 i 29 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona i Salt (Gironès), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

Així mateix, el passat 8 de gener, agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Santa coloma de Farners (La Selva), van detenir una quarta persona, un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sils, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al passat dia 7 de gener, al voltant de tres quarts de dues del migdia, durant un patrullatge preventiu de robatoris que s’estava fent a la urbanització Vallcanera Parc, de la població de Sils.

En entrar en un carrer, els mossos van veure tres homes parlant entre ells, dos estaven drets davant d’un casa i un tercer dins un cotxe. En veure els policies, l’home que estava dins del cotxe, va engegar el vehicle i va marxar a gran velocitat, mentre que els altres dos es van amagar precipitadament al lateral de la casa.

Els mossos van localitzar els dos individus, que havien entrat a la casa després de forçar la porta del darrera. Quan se’ls estava identificant, els policies van sentir una forta olor de marihuana que provenia de dins de l’habitatge.

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Tot apunta, que volien robar una plantació de cànnabis que hi havia a l’interior de la casa. Per aquest motiu, se’ls va detenir com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Poc després, va ser localitzat i detingut a Santa Coloma de Farners, el tercer implicat que havia fugit amb el vehicle.

Posteriorment els agents d’investigació van efectuar dues diligències d’entrada i perquisició; la primera a la casa, on es van localitzar 5.9 quilograms de cabdells de marihuana i tota la instal·lació elèctrica, d’aigua i ventilació destinada al cultiu de la droga.

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

En la segona entrada, realitzada al garatge del mateix domicili, es van trobar 298 plantes de marihuana, 20 transformadors, 10 garrafes de fertilitzant i 2 aparells d’aire condicionat. Per aquests motius es va detenir el llogater de la casa, de 22 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, dels quals només un té antecedents, van quedar citats per tal de declarar davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.