La nova biblioteca de Maçanet de la Selva té una superfície de 1.000 m2 que multiplica per deu l’actual

Foto: ERC de Maçanet de la Selva

Foto: ERC de Maçanet de la Selva

Avui a les 12 h del migdia, s’inaugurat la nova biblioteca municipal de Maçanet de la Selva. El nou equipament públic, que ha costat 1,6 milions d’euros, multiplica per deu l’espai de la biblioteca existent, de manera que es passa dels 100 m2 als quasi 1.000 m2.

L’acte inaugural serà presidit per l’alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó. També comptarà amb la presència de Joan Giraut, president de la Diputació de Girona; Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació, i de Joan Pluma, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Durant la inauguració actuarà l’orquestra Ad Libitum amb la col·laboració d’alumnes del Conservatori de Música de Girona de la Diputació.

La biblioteca, que es va inaugurar el 7 juny del 2004, ocupava abans l’edifici de l’antic casal d’avis, al davant de l’Ajuntament. La nova biblioteca s’ha projectat com a ampliació de l’edifici catalogat anomenat “Can Trinxeria”, i ocupa el que antigament era el jardí, la planta baixa i el soterrani. És obra de l’arquitecte Jordi Casadevall, i té una superfície de 848,90 m² útils (991,90 m² construïts). Consta d’una àrea infantil de 85 m², un espai d’hemeroteca i audiovisuals de 77,30 m², i una sala polivalent de 80,45 m².

La biblioteca de Maçanet de la Selva rep el suport de la Diputació de Girona per a la compra de fons i revistes (la suma dels documents existents i dels nous és de més de 10.000), la formació del personal, la planificació, la construcció i moblament, i els recursos tècnics i tecnològics. Forma part del Sistema de Lectura Pública, i rep també el suport de la Generalitat de Catalunya. Comptarà amb serveis de préstec interbibliotecari, de reprografia, d’Internet i de Wi-Fi, entre d’altres. Els horaris d’obertura de l’equipament cultural seran de dilluns a divendres, de 9.30 a 13 h (excepte els dilluns) i de 16 a 20 h.

El cost total de l’obra ha estat d’1.607.189 euris, dels quals 626.538 els ha finançat l’Ajuntament; 608.651 la Generalitat de Catalunya, i 372.000 euros la Diputació de Girona.

Inauguració amb anys de retard

ERC de Maçanet de la Selva considera que la inauguració s’ha fet a «pocs mesos de les eleccions municipals. L’equip de govern (CiU, AM i PP) liderat per l’alcalde Antoni Guinó ha decidit posar fi a un projecte que ja portava més de quatre anys de retard. El nou equipament havia de ser inaugurat l’any 2011, però degut a la manca de voluntat per part de l’ajuntament i al retard de les subvencions l’espai ha vist ajornada la seva posada en marxa fins avui 18 de gener».