Dipsalut ofereix cursos gratuïts per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors

Foto: Dipsalut

Foto: Dipsalut

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ofereix una trentena de cursos de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors automàtics. Es fan a diferents punts de la demarcació fins el 18 de desembre. La formació és gratuïta.

Dipsalut ha programat cursos a Girona, Banyoles, Figueres, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Santa Cristina d’Aro, Lloret de Mar, Blanes, Santa Coloma de Farners, Olot i Ripoll. Hi ha tres tipus de formació: la dirigida a personal municipal; l’oberta a tota la població i la d’actualització de coneixements (pensada per a qui ja s’ha format anteriorment).

La duració del curs és de tres hores i a Blanes es farà el dia 21 de novembre de 17 a 20 h Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

Aquesta formació consta de part teòrica i pràctica. S’hi ensenya a reconèixer una aturada cardiorespiratòria; a seguir correctament els passos de la cadena de supervivència; a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. També se simulen diferents casos d’aturada cardíaca amb ús de desfibril·lador.

L’objectiu és capacitar el major nombre possible de persones per tal que, en cas de necessitat, actuïn amb els desfibril·ladors d’ús públic que Dipsalut ha implantat als municipis gironins. Fins el moment, aquests aparells i la decidida intervenció dels ciutadans ja han permès salvar 21 vides.

Cal recordar, que qualsevol persona pot fer servir el desfibril·lador sense necessitat d’haver cursat formació prèviament, ja que l’aparell és automàtic (monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega) i molt senzill d’utilitzar (només cal seguir les instruccions de veu que dóna). No obstant, Dipsalut ofereix cursos per tal que tothom qui ho desitgi pugui familiaritzar-se amb els desfibril·ladors i adquirir la confiança necessària per tal de fer-los servir en cas d’emergència.

Les inscripcions als cursos estan obertes. Poden formalitzar-se des del web www.dipsalut.cat