Blanes, capital dels aficionats a la cultura asiàtica a través de les V Jornades de Manga i Anime

manga14b

Ahir es va celebrar a l’espai juvenil Morralla de Blanes la cinquena edició de les Jornades de Manga i Anime que van organitzar l’Associació Amics de la Cultura Asiàtica i Joves Ambaixadors de la Cultura Asiàtica, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

L’esdeveniment ha estat un punt de trobada pel gran nombre d’aficionats amb què compten actualment les diverses vessants de la cultura asiàtica. Per arribar fins a Blanes, enguany els participants ho han pogut fer en tren aprofitant el 30% de descompte que oferia Renfe a través del butlletí descarregable des de la web.

D’altra banda, el pòster oficial per fer difusió de l’esdeveniment ha estat triat a través d’un concurs de dibuix que ha comptat amb 28 participants. Per escollir el millor cartell s’ha comptat com a jurat amb l’acreditat Skizocrilian Studio, que ha triat com a guanyador del concurs el disseny confeccionat per Lady Leny.

12 Hores de cultura asiàtica non-stop

Les V Jornades de Manga i Anime han començat a les 12 del migdia i estava previst que acabessin a les 12 de la mitjanit, després d’una variada llista d’activitats. Un dels principals atractius ha estat la nova edició del Taller de Xinès que s’ha impartit per segon any consecutiu, a càrrec de la professora especialitzada Laia Vincken. Tot i que a priori pot semblar que és difícil d’aprendre, els assistents al taller han pogut comprovar que, si realment se’n tenen ganes, es poden entendre les grafies més bàsiques de l’escriptura i la llengua xinesa.

Un altre dels al·licients amb què han comptat les jornades ha estat la possibilitat de poder fotografiar-se al costat de la reproducció a mida natural d’un dels personatges dels dibuixos animats més coneguts per experts i profans en la matèria: en Buu, de la sèrie Bola de Drac. La seva figura estava representada en una escultura feta de paper maché d’1’62 m d’alçada que s’ha situat davant una lona identificativa, a manera de Photo Call, per donar-li encara més glamour.

Precisament dos altres ingredients amb què han comptat les jornades estaven relacionats amb les arts gràfiques. Un d’ells ha estat un Taller de Dibuix Manga on s’han impartit les bases d’aquest tipus de dibuixos, amb totes les curiositats i diferents estils a tenir en compte per introduir als principiants en unes tècniques que els ajudaran a perfeccionar-s’hi. L’altra ingredient ha estat un Concurs de Dibuix. La temàtica del certamen ha estat sobre el Manga, l’Anime i els Vídeojocs, havent-se acceptat també crossovers amb altres temàtiques Freaks.

manGA14CL’únic requisit a tenir en compte en el concurs –d’inscripció gratuïta- ha estat que les creacions s’havien de fer en els fulls facilitats per la organització, que també ha posat a disposició dels participants una zona de dibuix lliure, així com els materials.

Concurs de Menjar Ràpid i Projeccions d’Anime

El component gastronòmic ha continuat sent molt present al llarg de la jornada d’avui dissabte. No tan sols a través del servei de menjar asiàtic elaborat per un xef professional especialitzat en aquest tipus de gastronomia –amb ramen, udon, gyoga, takoyakis i yakitori per menjar i cervesa japonesa, entre d’altres- que es podia degustar a l’entrada del Morralla.

Enguany, una de les novetats gastronòmiques ha estat el Primer Concurs de Menjar Ràpid Ramenero que s’ha organitzat amb el suport d’una coneguda empresa de sopes i pastes. Es tractava de menjar ramen –un tipus de fideus orientals molt coneguts- el més ràpidament possible o, en el seu defecte, en la major quantitat en un temps rècord. Els participants havien d’utilitzar els palets orientals i no podien fer-ho amb les mans, i el guanyador ha rebut com a premi un lot de productes gastronòmics entre els quals s’hi comptaven bols de ramen i cervesa japonesa.

manga14a

Per la seva banda, l’empresa especialitzada Selecta Vision –distribuïdora d’Anime per excel·lència a l’estat espanyol- ha cedit els drets de projecció de diversos llargmetratges i sèries. Així, s’ha fet una sessió matinal de Gurren Lagan The Movie, i a la tarda s’ha programat una marató amb la projecció continuada de les tres pel·lícules d’Evangelion, és a dir: Evangelion 111 You are not alone, Evangelion 222 You can not avance i, per últim, Evangelion 333 You can not redo.

Altres atractius de la jornada

Les V Jornades de Manga i Anime han inclòs al llarg de dotze hores activitats continuades, així com d’altres concertades. Així, a banda dels tallers ja descrits, també n’hi havia d’escriptura japonesa, d’iniciació al joc de cartes de rol Magic the Gathering i de tarot amb cartes Sakura, una sèrie d’animació japonesa.

Hi ha hagut una gimcana sobre mangaanime i vídeojocs (Tekken Tag Tournament 2, Super Smash Bros Brawl i J-Starts Victory Versus); concursos de karaoke i cosplay (anar disfressat d’un personatge del món del manga i/o anime), actuacions espontànies dalt l’escenari i parades de venda al públic. Per a la organització de les V Jornades de Manga i Anime també s’ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses i col·lectius: Norma Editorial, Wacom, Selecta Vision, Renfe, Cameo, M3 i Planeta de Agostini Comics.

(Fotos: Ajuntament de Blanes)