Finalitza la implantació dels Parcs Urbans de Salut a les comarques gironines

Amb la instal·lació del Parc Urbà de Salut de la Urbanització Bon Relax de Sant Pere Pescador s’ha completat la implantació dels Parcs Urbans de Salut a les comarques gironines. En total, s’han cedit 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la demarcació de Girona. Per comarques, l’Alt Empordà és la que compta amb més Parcs. Concretament, amb 53. La Selva en té 28.

 

El Baix Empordà, 27 i el Gironès, 25. A la comarca de la Garrotxa hi ha 17 Parcs. Al Pla de l’Estany compten amb 15 equipaments. El Ripollès i la Cerdanya en tenen 9 i 7 respectivament. La seva instal·lació va començar el mes de novembre i ha finalitzat aquest divendres 6 de maig.

 

Per ensenyar a utilitzar els Parcs Urbans de Salut s’han programat sessions d’exercici dirigides en cadascun dels equipaments.. Es pot conèixer la programació de les dinamitzacions consultant www.dipsalut.cat.

Els Parcs Urbans de Salut són conjunts d’aparells –amb molt poca distància entre ells- que conformen un circuit per fer exercici físic moderat. Han estat dissenyats per una comissió d’experts per tal de garantir la seguretat i idoneïtat dels exercicis que s’hi realitzen. Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca potenciar l’activitat i l’exercici físic regular entre tots els sectors de la població, combatent i prevenint així un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.