La policia de Caldes de Malavella deté un pare i el seu fill italians buscats per estafes

policia_caldesLa Policia Local de Caldes de Malavella va detenir el passat dimecres Giancarlo Gronchi, de 87 anys, i el seu fill Alessandro quan estaven en una casa del veïnat d’Aigües Bones, a Caldes de Malavella, i on havien entrat després de forcejar-ne la porta.

Els detinguts tenien una ordre de detenció de la Interpol i estaven perseguits per falsificació documental i estafa ja que presumptament simulaven representar una entitat bancària que prometia préstecs a condicions molt avantatjoses que no feien efectius.

En canvi, cobraven prèviament unes comissions que les víctimes abonaven i que suposaven la font d’ingressos dels estafadors. Per convèncer-los feien ostentació i en alguns casos anteriors havien arribat a oferir-los viatges o cotxes de luxe.

La Policia Local de Caldes de Malavella, que havia rebut feia alguna setmana l’alerta de la presència de pare i fill a la zona, ha rebut una trucada d’uns veïns que havien vist moviments estranys a la casa. Els agents s’hi han adreçat i els han detingut i han comprovat que tenien carnets d’identitat i el contracte de lloguer falsos.

Simultàniament han arribat agents dels Mossos d’Esquadra vestits de paisà i s’ha confirmat que tenien una ordre de recerca internacional. La policia de Caldes de Malavella ha traspassat els detinguts en el mateix lloc i la policia catalana els han traslladat a la Comissaria de Santa Coloma de Farners per prestar declaració. A dins de la casa s’hi ha trobat maquinària per falsificar documents.

Mentrestant, la Policia Local de Caldes ha avaluar amb el propietari de la casa els danys i els robatoris que els intrusos han comès a dins de la casa. El Cos Nacional Espanyol de Policia, que té competències en aquests casos, ha felicitat els agents de la Policia Local de Caldes de Malavella per la seva intervenció.