Detingudes tres persones a Blanes i Lloret acusades de nou robatoris en benzineres de la demarcació de Girona

Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van detenir, el passat dijous 12 de juny, tres persones de nacionalitat romanesa, amb edats compreses entre els 29 i els 37 anys i residents a Lloret de Mar i Blanes, com a presumptes autores de nou robatoris amb força. Als detinguts també se’ls imputa la pertinença a grup criminal.

Des de mitjans del mes de gener els Mossos van detectar que s’havien produït diversos robatoris en benzineres de la Selva, Pla de l’Estany, Baix Empordà, Alt Empordà i Gironès, que sempre seguien un mateix patró: seleccionaven benzineres que estiguessin en zones no urbanes, boscoses i que disposessin de màquina de tabac. Quan tenien la benzinera triada, hi feien una primera visita per veure quina era la seva distribució.

Amb la informació recopilada, escollien una nit per cometre el robatori. Un cop estaven a la benzinera forçaven la persiana, accedien al seu interior, s’emportaven la màquina de tabac i l’abandonaven en alguna zona boscosa propera, després d’haver-la violentat.

El investigadors atribueixen a aquest grup criminal un total de nou robatoris que haurien perpetrat entre gener i juny de 2014 a les localitats de Riudarenes, Palol de Revardit, La Pera, Platja d’Aro, Saus, Torroella de Montgrí, Girona, Regencós i Caldes de Malavella. En total van sostreure diners i tabac per valor de més de 13.165 €, sense comptabilitzar els desperfectes ocasionats.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als tres detinguts. Tot i donar el grup per desmantellat, els Mossos d’Esquadra no descarten que es puguin detenir més persones en els pròxims dies.