El ple del Consell Comarcal de la Selva aprova el nou emblema de la institució

PrintEl ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el nou emblema de la institució aquest dimarts, 17 de juny. La nova imatge pretén donar la idea de proximitat entre el Consell i els habitants de la comarca. Aquesta nova imatge ha estat escollida per la comissió permanent del ple, és a dir, els consellers que formen part de l’equip de govern (CiU-ERC).

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat: “Quan ens vàrem posar a pensar amb aquesta nova imatge teníem clar que aquesta havia d’incloure els 26 municipis que componen la comarca.”

Donada l’extensió geogràfica de la comarca, es proposa en el logotip mostrar els trets naturals de la comarca: muntanya (verd), plana i camps (groc i ataronjat) i litoral (blau turquesa), per mostrar així el concepte que tots els municipis units fan la comarca i d’aquesta manera es poden sentir més a prop. Tots partint d’una composició del logotip feta amb triangles amb cantonades arrodonides per mostrar la modernitat i la unió entre ells.

Pel que fa a la composició del nou emblema, el president també ha exposat que s’ha cercat la unió de tots els 3 elements esmentats (muntanya, plana i camps, i litoral) mitjançant triangles, de manera que entre ells quedin enllaçats, i així transmetre proximitat. La imatge parteix d’una muntanya que fa un descens cap al litoral.

Just la posició geogràfica i de relleu que ocupa la nostra comarca: a l’oest, muntanya, fins a l’est, on trobem el mar. Les cantonades dels elements tenen vèrtex de forma circular per matisar el factor de la modernitat, evitar la rigidesa del quadrat i fer-ho tot més agradable a la vista dels ciutadans.