Els Mossos d’Esquadra detenen un grup organitzat que robava cablejat de coure a la Selva Interior

El cotxe dels detinguts carregat de cables de coure

El cotxe dels detinguts carregat de cables de coure

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 8 de maig a Tordera un grup criminal molt actiu especialitzat en cometre robatoris de cable de coure. Els detinguts eren dues dones i tres homes, d’edats compreses entre els 25 i els 41 anys, de nacionalitat espanyola, boliviana i marroquina. També se’ls va imputar un delicte de desordres públics.

Des de mitjans del mes de febrer, els mossos van constatar un lleuger augment de sostraccions de cablejat de telefonia a la comarca de la Selva. Algunes de les poblacions afectades van ser: Maçanet de la Selva, Massanes, Hostalric, Caldes de Malavella i Santa Coloma de Farners.

La majoria de les sostraccions es feien durant la franja horària nocturna, en zones boscoses i apartades. Tot apuntava que els lladres tallaven petites longituds de cable per tal de transportar-lo millor i un membre del grup efectuava tasques de vigilància per evitar ser descoberts.

Les línies de telefonia que es van veure més afectades van ser aquelles que donaven servei a urbanitzacions i zones aïllades. L’afectació va arribar a gairebé 1.000 línies. Es van produir un total de nou sostraccions d’entre uns 200 i 250 metres de cablejat cadascuna. Es calcula que el perjudici econòmic ha estat d’uns 44.400 euros.

Després de diverses indagacions, els mossos van concloure la investigació el passat dia 8 de maig, amb la identificació i detenció de tots els integrants de la banda. Estan acusats dels delictes de danys, furts, desordres públics i pertinença a grup criminal.

Els detinguts, dels quals dos d’ells tenien antecedents, van passar el 10 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.