Josep Marigó acusa al president del Club d’Hoquei Blanes d’actuar contra ell per «odi, revenja i obsessió»

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha ofert avui una roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament en la qual ha rebatut les acusacions formulades en la querella que un jutjat de Blanes ha admès a tràmit, en la qual a més de Marigó figuren també com querellats la seva esposa i l’interventor municipal.

En la querella, presentada per Josep Ridaura, president del Blanes Hoquei Club Fundació, es considera que presumptament podrien haver incorregut en delictes de prevaricació i tràfic d’influència. La querella planteja possibles irregularitats en la concessió en 2006 d’una subvenció de 45.000 euros anuals a l’’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes.

Josep Marigó, aquest matí durant la roda de premsa / Foto: JFG

Josep Marigó, aquest matí durant la roda de premsa / Foto: JFG

Per a això es va aprovar un conveni entre l’Ajuntament i l’entitat, quan la seva esposa pertanyia a la de l’associació ja que la parella té dos fills que cursaven estudis de música.

Marigó, que ha estat acompanyat per la majoria de regidors del seu equip de govern, ha llegit un extens comunicat, en el qual a més de defensar-se de les acusacions explica aspectes de la personalitat de Ridaura, al que critica amb duresa.

A continuació, pel seu interès informatiu, reproduïm en la seva integritat el text del comunicat:

Comunicat de l’alcalde Josep Marigó

Lamento que, una vegada més, m’assabenti a través dels mitjans de comunicació d’una nova querella del Sr. Ridaura, president de la Fundació Privada “Blanes Hoquei Club Fundació”. Hores d’ara encara no he rebut cap comunicació del jutjat i per tant només podré parlar sobre el que s’ha fet públic a través de la premsa.

Aquesta manera d’actuar del Sr. Ridaura demostra de nou la seva voluntat d’instrumentalitzar la justícia i els mitjans de comunicació per exercir la seva obsessió, revenja i el seu odi contra la meva persona amb l’únic objectiu de perjudicar-me a nivell personal i per intentar acovardir-me i apartar-me de la política amb la finalitat de poder influir en les decisions municipals que el poden beneficiar.

Una vegada més vull manifestar la meva plena confiança en la justícia i resto a la seva disposició per aclarir tot el que calgui, com he fet sempre i com ho seguiré fent.

Una altra cosa que lamento profundament és que, segons les informacions periodístiques, aquesta vegada també s’hagi involucrat a la meva dona en aquest tema. Això demostra, un cop més, la manca d’escrúpols del denunciant, la seva intencionalitat i l’obsessió de fer-me mal a tots els nivells.

La majoria de regidors socialistes han acompanyat a Josep marigó durant la roda de premsa / Foto: JFG

La majoria de regidors socialistes han acompanyat Josep Marigó durant la roda de premsa / Foto: JFG

Respecte al conveni amb l’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes, vull aclarir el procediment i la voluntat política que el va propiciar.

L’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes, amb més de cinquanta anys d’història, és una entitat sense ànim de lucre que està dirigida pels mateixos pares dels nois i noies que integren la banda i la cobla i, alhora, gestiona, des de fa més de vint-i-cinc anys, l’escola de música de l’entitat que està oberta a tothom que vulgui estudiar música.

Tot i tenir quaranta mil habitants, la ciutat de Blanes no ha tingut mai una escola municipal de música ja que l’escola de l’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes ha portat a terme perfectament aquesta missió. En el nostre programa electoral hi constava la voluntat de potenciar els ensenyaments artístics a partir de les entitats que treballaven al municipi.

El juliol de 2006, essent jo l’alcalde, es va signar un conveni, aprovat per la Junta de Govern Local, que reconeixia la tasca realitzada per l’Escola de Música de l’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes i la necessitat de recolzar, potenciar i facilitar la formació musical a tothom a través del programa “Apropem la Música a les Escoles” que havia dissenyat i proposat l’Associació. A més, el conveni s’emmarcava en les voluntats comunes de normalització dels ensenyaments musicals a Blanes com a servei públic i de fer els passos necessaris per crear una Escola Municipal de Música a l’abast de tothom.

Amb el canvi de govern, juny de 2007, i l’entrada del Sr. Trias com a alcalde, es va continuar amb l’aplicació de mateix conveni fins a la seva finalització i el maig de 2010 es va signar un de nou, aprovat per la Junta de Govern Local presidida pel Sr. Trias. Aquest nou conveni establia exactament els mateixos motius, condicions i voluntats que l’anterior.

Ambdós convenis establien una aportació econòmica de 45.000 euros anuals i els mateixos mecanismes de control, seguiment i fiscalització de l’activitat.

Recordatori de la cronologia/resum de la història del Sr. Ridaura contra Marigó

El febrer de l’any 2010 el Sr. Ridaura, president de la Fundació Privada “Blanes Hoquei Club Fundació”, insulta, amenaça i intenta agredir dos conserges municipals. En el Ple del mes de Febrer de 2010 demano l’obertura d’un expedient informatiu per determinar els fets protagonitzats pel Sr. Ridaura contra els dos conserges municipals.

Arran de la meva petició al govern a través del plenari, el Sr. Ridaura em presenta:

Marigó ha explicat amb molt detall els atacs rebuts per part de Josep Ridaura / Foto: JFG

Marigó ha explicat amb molt detall els atacs rebuts per part de Josep Ridaura / Foto: JFG

• Una demanda en defensa del seu honor que li és desestimada pel Jutjat de Primera Instància i per l’Audiència Provincial amb la imposició (a ell) de les costes judicials. En les sentències, que adjunto, queda demostrat els insults del Sr. Ridaura cap als conserges municipals amb mots com “inútils”, “subnormals”, “incompetents”.., o les amenaces d’enviar-los a “la puta calle” o l’intent d’agressió del Sr. Ridaura contra un dels conserges.

• Diverses denúncies (2010, 2011, 2013) del Sr. Ridaura a l’Oficina Antifrau de Catalunya per temes urbanístics, malversació de fons públics, tràfic d’influències,.., contra la meva persona. L’OAC va efectuar extenses investigacions de les quals desconec l’estat d’aquestes degut a la reserva de les actuacions que estableix la seva reglamentació.

• Una denúncia del Sr. Ridaura a la Fiscalia de Girona contra la meva persona acusant-me injustament per temes urbanístics, malversació de fons públics, tràfic d’influències i diversos temes relacionats amb la recaptació municipal. El 13 d’agost de l’any 2013 el Fiscal en Cap de Girona, després d’una llarga investigació, en un Decret motivat de 41 fulls, ordena l’arxivament de totes les denúncies per “no resultar acreditada la perpetración de los delitos denunciados”. Tot i posseir una còpia íntegra d’aquest Decret del Fiscal en Cap, no el puc fer públic per ordre expressa del jutjat que tramita la querella del punt següent.

• Una querella criminal presentada en el jutjat núm. 3 de Blanes pel Sr. Ridaura i el Sr. Fernando Sancha en nom del Partit Democràtic de Blanes contra la meva persona i contra l’interventor general de l’Ajuntament pels mateixos fets denunciats a la fiscalia (que enumero en el punt anterior) i que aquesta, com ja he dit, va arxivar.

• Una denúncia a la Guàrdia Civil contra la meva persona i l’interventor general de l’Ajuntament pels suposats increments dels costos econòmics en la construcció de la Ciutat Esportiva. S’ha lliurat tota la documentació requerida per la Guàrdia Civil.

• I ara, aquesta nova querella de la qual, en aquests moments, desconec el contingut perquè a data d’avui encara no he rebut l’auto del jutjat.

Aquest senyor Ridaura és:

• El Sr. Ridaura del cas Manga on, segons el que ha transcendit del sumari, va pressionar el Sr. Burjachs, extinent d’alcalde d’hisenda de l’Ajuntament de Blanes i actual gerent del Consell Comarcal de la Selva, perquè col•loquessin una familiar directa seva com a treballadora del Consell Comarcal de la Selva, ja que, segons les transcripcions del sumari, “se li devien favors”.

• El Sr. Ridaura que ha estat sancionat diverses vegades per la Federación Española de Patinaje amb 12 partits i multes per “insultar” i per accedir a la taula dels arbitres sense autorització. (veure la web de la FEP).

• El Sr. Ridaura que persegueix obsessivament els periodistes dels mitjans de comunicació i, si aquests no s’ajusten al que ell vol, ha arribat a denunciar-los fins i tot al jutjat per motius banals.

• El Sr. Ridaura que, en el transcurs d’un Ple municipal, es permet insultar i amenaçar regidors de l’Ajuntament amb frases com “venuts” i “no podreu anar pel carrer”, pel simple fet d’haver donat suport al pressupost municipal. També és el mateix Sr. Ridaura que en el torn de precs i preguntes del públic, després del plenari, ha amenaçat i acusat a mi i a l’interventor general de forma reiterada sense motiu.

• El Sr. Ridaura que presideix la Fundació Privada “Blanes Hoquei Club Fundació” de manera personalista com és evident i notori per tothom que el coneix, i que estatutàriament, com a fundador de la Fundació, té el control absolut de l’entitat. L’esmentada fundació no disposa d’òrgans de transparència ni de control de les decisions directives. Els participants, famílies, jugadors i jugadores, no tenen representació en la cúpula directiva de la fundació.

Conclusions

Al Sr. Ridaura el mou l’odi, la revenja i l’obsessió contra la meva persona pel fet d’haver exercit la meva obligació com a representant públic al denunciar la seva actitud indigna i desaforada envers els empleats públics i per no haver cedit a la seva pressió ni a les seves pretencions econòmiques per considerar-les injustes.

Totes i cadascuna de les accions que el Sr. Ridaura ha emprès contra mi han anat sempre precedides de “rodes de premsa”, “comunicats de premsa” i de “filtracions a la premsa” per part seva per tal d’assolir notorietat pública i provocar mal a la meva imatge política i al poble de Blanes.

Per a mi està clara la intencionalitat del Sr. Ridaura contra la meva persona que no és altra que intentar acovardir-me per apartar-me de la política i per a fer-ho utilitza i abusa de tots els mecanismes que li permet l’estat de dret.

Totes les decisions que he pres en l’exercici de la meva responsabilitat, com alcalde, com a membre de la Junta de Govern i del Ple municipal, han estat sempre basades en criteris ètics, objectius, d’equanimitat i de justícia. A més, compten amb els informes tècnics que corresponen en cada cas.

Més enllà del mal que s’està provocant a la meva família i a mi mateix, el Sr. Ridaura també està perjudicant greument la imatge de la nostra vila i el nom de la institució municipal, dels seus representats i dels treballadors públics i ho fa de manera premeditada, freda, calculada i obsessiva.

Blanes necessita que tothom treballi per resoldre les necessitats de la ciutadania. Des del govern que presideixo hem hagut de fer front a la greu situació econòmica que ens vàrem trobar i a l’augment de les necessitats socials de famílies i de les persones. Redreçada la greu situació econòmica heretada, el nostre principal objectiu actual, entre altres, és el de crear les condicions que permetin la generació de més activitat econòmica a la ciutat i la creació de llocs de treball.
Josep Marigó i Costa
Alcalde de Blanes / Blanes, 14 de maig de 2014

Documents

Conveni firmat entre l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Banda-Cobla Col•legi Santa Maria de Blanes (2006)

Conveni firmat entre l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Banda-Coble Col·legi Sant Maria de Blanes (2010)