ICV-EUiA de Lloret recordarà aquest dissabte les persones represaliades per defensar la República

republicaEl 12 d’abril es compleixen 83 anys de la celebració de les eleccions municipals que van donar el triomf als partits republicans. Dos dies després va ser proclamada la 2a República espanyola. Aquesta etapa de la història del nostre país va ser rica en projectes i en avanços socials, humans, culturals…, i hi van contribuir persones de totes les edats i llocs, que tenien un ideal comú: la llibertat i la justícia. lloret_republica14Lloret de Mar no es va quedar al marge d’aquesta il·lusió i hi va haver persones que van lluitar per la llibertat i la república, que van anteposar un projecte i un ideal de societat a la seva vida.

Aquestes persones, fins ara, han quedat a l’oblit, no se’ls ha fet justícia pels actes i el compromís que van adquirir en temps realment complicats i on el comprometre’s moltes vegades significava l’ostracisme en el millor dels casos. Des de l’assemblea local d’ICV-EUiA de Lloret de Mar volem retre homenatge a algunes d’aquestes persones, i des de fa més de 6 mesos s’ha realitzat el treball d’investigació, a càrrec de Xavi Orri, per conèixer les persones i les circumstàncies de cada una d’elles i així poder organitzar un acte d’homenatge.

Aquest acte es realitzarà el proper dissabte 12 d’abril a les 12 del migdia a la plaça Germinal Ros i Martí, entrada principal del teatre municipal. Procedirem a col.locar una placa amb els noms d’algunes d’aquestes persones represaliades per defensar la República i la llibertat. Esteu tots convidats. Text: ICV-EUiA de Lloret de Mar