L’Ajuntament de Lloret de Mar guanya un plet a l’Estat espanyol per les obres al passeig

Lloret de Mar

Lloret de Mar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs contenciós administratiu interposat per l’Ajuntament de Lloret de Mar i ha anul·lat la resolució impugnada per la qual l’Estat espanyol, concretament el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va imposar una sanció de 28.539 € al consistori per unes obres realitzades al passeig marítim de Lloret.

Les obres, realitzades el 2010, corresponien a una ampliació de voreres del passeig d’Agustí Font i al passeig de Camprodon i Arrieta d’ordenació general de la façana marítima de Lloret de Mar en un projecte d’embelliment de la primera línia de mar i gestió integral de la destinació.

El Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a l’Ajuntament de Lloret de Mar partint d’un únic motiu: la manca de competència de l’Administració de l’Estat per autoritzar les ocupacions i sancionar les infraccions en zona de domini públic marítim terrestre, atès que, d’acord amb l’Estatut de Catalunya de 2006 i els Reials decrets de 2008 de traspassos de competència en matèria de costes a la Generalitat de Catalunya, la competència en aquesta matèria és exclusiva de la Generalitat.

Pel regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, «aquesta resolució situa cada administració en el seu nivell de competències. Pels municipis turístics de sol i platja, poder tenir un únic interlocutor clar és primordial per facilitar la gestió».