Mor l’empresari Climent Guitart, propietari de sis hotels a Lloret

Climent Guitart / Foto: Arxiu Blanesaldia

Climent Guitart / Foto: Arxiu Blanesaldia

L’empresari lloretenc Climent Guitart, propietari d’una de les cadenes hoteleres més importants de la Costa Brava, ha mort aquesta matinada als 62 anys després d’una llarga malaltia. Nascut a Puigcerdà, de petit ja es va traslladar a la Costa Brava i als 31 anys va assumir la direcció del negoci. Als anys 90 fins i tot va arribar a obrir hotels a Cuba. A dia d’avui, la cadena Guitart Hotels compta amb nou establiments, dels quals sis es troben a Lloret de Mar.

Nascut el 24 de maig del 1951 a Puigcerdà, Climent Guitart va viure en el si d’una família pionera en el sector turístic. Als anys 50, els seus pares es van traslladar a la Costa Brava. Primer van obrir un hotel a Tossa de Mar (Selva), però després es van traslladar a Lloret de Mar, veient que en aquest municipi hi havia més demanda.

Aquest va ser l’embrió del què avui dia és la cadena Guitart Hotels. Climent Guitart va passar a dirigir el negoci als 31 anys, arran de la mort del seu pare. Aleshores, ja feia temps que tocava de prop el sector, perquè havia estat director dels primers plans de màrqueting turístics de l’estat espanyol.

Llicenciat en ciències empresarials, Guitart també era doctor en economia i dret del turisme per la universitat d’Aix-Marseille. Sota les seves mans, el grup turístic Guitart va créixer fins i tot més enllà de l’Atlàntic. A principis dels anys 90, la firma assumia l’administració de diversos hotels a la Cuba comunista de Fidel Castro. En aquesta illa, Guitart Hotels hi va arribar a gestionar més de 1.500 habitacions.

Tot i això, el centre neuràlgic del grup hoteler sempre ha estat Lloret de Mar. A dia d’avui, la cadena compta amb nou establiments, dels quals sis es troben en aquest municipi de la Costa Brava. Dos estan en ple Pirineu (a la Molina i la Masella) i el darrer, a Barcelona. La majoria dels hotels compten amb una classificació d’entre 3 i 4 estrelles, i entre els que es troben a Lloret s’hi compta el Guitart Monterrey (de 5 estrelles i situat darrere del casino).

Cara visible del sector

Guitart, que ha mort aquesta passada matinada a Barcelona als 62 anys, era una de les cares visibles del sector al municipi. L’any passat, sense anar més lluny, naixia la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar i ell n’era el primer president. La iniciativa, que agrupava empresaris de diferents sectors, tenia com a objectiu captar inversions i millorar la imatge de la destinació (molt castigada pel conegut com a turisme de borratxera).

En reconeixement a la seva dedicació en favor del turisme català, el novembre del 2012 la Generalitat va concedir a Climent Guitart la Medalla del Turisme de Catalunya. Entre els guardons que ha rebut al llarg de la seva carrera també hi havia el que li va concedir el Patronat de Turisme Costa Brava Girona en la sisena edició dels Premis G!. El president de Guitart Hotels va rebre el premi en la categoria honorífica Josep Pujol i Aulí, que reconeix la carrera professional dins el sector turístic.