Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes per intentar robar en un bar de Sant Hilari Sacalm

Objectes intervinguts als detinguts / Foto: Mossos d'Esquadra

Objectes intervinguts als detinguts / Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de comissaria de Vic van detenir el dia 11 de febrer a Sallent (Bages), tres homes d’edats compreses entre 25 i 33 anys d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola, veïns de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i de Tremp (Pallars Jussà), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Al voltant de les 3 de la matinada del dia 11 de febrer, la vigilant municipal de Sant Hilari Sacalm (La Selva) va sorprendre tres joves forçant la porta d’un bar de la plaça de les Guilleries de la mateixa població.

Els joves, en veure’s sorpresos, varen fugir ràpidament del lloc en un vehicle. Immediatament es va muntar un dispositiu policial per tal de localitzar i detenir als lladres.

En el dispositiu de control establert hi van participar diverses patrulles de la comarca d’Osona, efectius de l’àrea regional de Trànsit i agents de la comissaria del Bages, ja que el vehicle es podria estar dirigint a la seva demarcació per la carretera C – 25.

Una patrulla d’Osona que estava fent un control al punt quilomètric 175, al terme municipal de Gurb, va veure un vehicle de característiques idèntiques al que buscaven que s’acostava a la seva posició a gran velocitat. Els mossos li van fer senyals acústiques i lluminoses per tal que s’aturés, però el conductor del cotxe va fer-ne cas omís i va continuar la marxa.

La patrulla, sense perdre’l de vista, va fer el seguiment del vehicle i va alertar a la resta de patrulles de la zona. En el quilòmetre 142 de la mateixa C – 25, dins del terme municipal de Sallent, el vehicle escàpol es va trobar bloquejat per dues patrulles d’Osona que estaven realitzant un control i es va veure obligat a aturar-se al voral de la carretera.

Una vegada aturat, els tres ocupants del cotxe van tancar els pestells de seguretat de les portes del vehicle, negant-se a sortir. Els mossos després d’insistir repetides vegades per tal que abandonessin la seva actitud es van veure obligats a trencar un dels vidres del vehicle per tal de detenir-los.

En l’escorcoll del vehicle els agents van localitzar diverses eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força, un mall, un pic, una lot i una eina per tal de desmuntar bombins, etc.

Davant les evidències, els mossos van detenir els tres ocupants del vehicle com a presumptes autors d’una temptativa de robatori amb força al bar de Sant Hilari Sacalm.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents per fets similars, passaran a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.