El Centre Cívic de Malgrat va rebre 16.100 visites durant el seu primer any de funcionament

El Centre Cívic té tres plantes

El Centre Cívic té tres plantes

El Centre Cívic de Malgrat de Mar va celebrar el 10 de febrer el seu primer aniversari. Ara fa un any, l’alcaldessa, Conxita Campoy, i el conseller de la Generalitat, Santi Vila, inauguraven aquest nou equipament amb l’objectiu de ser un centre cultural i de lleure de referència, utilitzant l’art com a pretext per a la dinamització social. Durant l’any 2013, el Centre Cívic, construït dins el projecte de Llei de Barris, ha rebut més de 16.100 visites.

El Centre Cívic va ser la principal reivindicació dels veïns i veïnes dels barris La Verneda i El Castell en el procés participatiu que va donar formar al projecte de la Llei de Barris. El projecte de transformació de l’antiga Escola Taller del carrer del Segre en Centre Cívic va sorgir de la necessitat de crear un punt de trobada per dinamitzar la vida associativa, la participació ciutadana i la realització d’activitats en aquests barris.

L'ascensor del nou equipament també ajuda a la mobilitat dels veïns / Foto: Blanesaldia.com

L’ascensor del nou equipament també ajuda a la mobilitat dels veïns / Foto: Blanesaldia.com

D’aquesta manera, l’equipament va ser pensat per donar protagonisme a la ciutadania i al teixit associatiu, adreçant-se principalment als joves i a la gent gran, amb la voluntat de crear connexions intergeneracionals i intercanvis d’experiències.

Segons dades facilitades pel Centre Cívic, des de la seva inauguració fins a final de desembre passat, l’equipament va registrar 16.101 visites tant per als serveis d’habitatge, pla de barris, Joventut, activitats programades o lliures, o bé esdeveniments, reunions o actes. Entre les activitats destacades hi ha les de l’estiu amb el curs de monitors, taller de dansa per a persones amb discapacitat intel·lectual i d’altres com xerrades, entre altres. Pel que fa a la tardor passada, es van fer 32 activitats programades, a més, de xerrades i actes. Per a aquests mesos d’hivern, s’han programat 47 activitats i tallers, a més, d’altres activitats, xerrades i actes.

Pel que fa al Buc d’Assaig, 700 persones n’han fet ús durant aquests primers mesos de funcionament. Actualment, aquest servei és utilitzat de manera estable per 12 grups, entre ells la colla de Diables Ratpenatsinfernals i el grup dels Batuchics. Pel que fa al servei de Telecentre, que es va traslladar des de la Immaculada fins al Centre Cívic, 2.467 persones han fet ús de les instal·lacions des de març i fins a final d’any.