Un grup de dones de la Selva, coautores del llibre «Més enllà de la violència de gènere»

dona2013Coincidint amb la jornada que s’ha programat al Consell Comarcal de la Selva avui amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es presenta el llibre Més enllà de la violència de gènere.

Aquesta publicació, editada per Documentia Universitària, es basa en un treball conjunt del grup de dones del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) a la Selva; la responsable d’aquest servei, Ester Mas; la doctora professora del grau de criminologia i de psicologia de la Universitat de Girona Pilar Albertín, així com diverses estudiants i col·laboradores.

En aquest llibre, hi ha diverses testimonis que relaten que sortir de la violència de gènere és possible, mitjançant el treball amb les dones i les persones que els envolten. Així, tal com ha explicat la responsable del servei, Ester Mas: «Amb l’edició d’aquest llibre ara ens proposem fer conèixer les seves històries de recuperació i ens volem fer-les sentir arreu, per evitar que altres dones s’enfonsin en el patiment i el domini de la violència».

La responsable del SIAD la Selva, Ester Mas, ha assenyalat: «En aquest llibre hi participen dones d’àmbits molt heterogenis, com dones que han sortit de la violència fa temps, d’altres que viuen un procés recent, així com també dones del món professional de la psicologia i l’educació social i també dones acadèmiques, entre altres».

Segons informa Diari de Girona, el SIAD de la Selva ha atès aquest 2013 un 25% més d’usuàries i ha passat de 238 el 2012 a 297 des de principi d’any. L’increment s’atribueix a l’obertura el gener d’enguany d’un centre a Maçanet de la Selva, que se suma al que es va inaugurar el 2012 a Caldes de Malavella, a banda del que ja hi havia a Santa Coloma.