Acte d’agraïment a les entitats que han participat a un projecte de la Biblioteca Comarcal de Blanes


La Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar ahir un acte que va servir per fer balanç d’una de les nombroses activitats que periòdicament s’allotgen en aquest equipament cultural.

Es tracta del projecte Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura, endegat l’any 2010 amb l’objectiu d’aproximar els lectors al teixit associatiu del municipi, al mateix temps que s’estableix una relació entre les entitats locals i l’equipament, creant un vincle amb la societat blanenca, les seves tradicions i el seu entramat cultural.

Imatge aèria de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Foto: Xavier Pou

Imatge aèria de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Foto: Xavier Pou

D’ençà que es va posar en marxa el projecte, ja han participat 11 entitats de Blanes, principalment amb exposicions que s’han allotjat al vestíbul de la biblioteca, però també amb altres activitats de diferent caire. El projecte ha estat presentat enguany a la primera edició del Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques, convocat per la Generalitat.

Un dels requisits per presentar-se al guardó era presentar un vídeo que expliqués el projecte, comptant també amb les valoracions dels seus protagonistes que, en el cas de Blanes, han estat les entitats. Arran d’aquesta circumstància, va sorgir la idea d’organitzar un acte per agrair a l’hora la implicació del teixit associatiu envers el projecte, així com la col·laboració dels representants d’algunes entitats per enregistrar les entrevistes que van formar part del vídeo que es va presentar al premi.

L’acte d’agraïment el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora de la Biblioteca Comarcal, Susana Ramajo; membres del consistori i representants de les associacions que han format part del projecte.

Igualment, també van participar particulars i altres entitats que han col·laborat en l’elaboració del vídeo, com per exemple l’exdelegat de Cultura de la Generalitat a Girona, Joan Domènech; el rapsode Salvador Roca; el compositor Josep Ma Guinart; o bé l’empresa blanenca Aeroproduccions, que va cedir gratuïtament uns enregistraments aeris que es van realitzar a la Biblioteca i el seu entorn.

biblioteca_video

Durant l’acte, es va projectar un vídeo muntat especialment per a la ocasió, una edició especial del muntatge original que es va presentar al premi de la Generalitat, amb un metratge més llarg. La propera entitat que participarà al projecte Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura –que també va ser convidada a participar ahir a l’acte de la Biblioteca- serà el Cor de Cambra Sota Palau.

Les activitats que protagonitzarà Sota Palau del 2 desembre al 7 de gener seran tres: una exposició de material de l’entitat, un concert el dia 13 i un assaig obert el dia 20. Aquests dos darrers actes tindran lloc al vestíbul de la Biblioteca a les vuit del vespre.