Fiscal i defensa han demanat 17 anys i 9 mesos de presó pel parricida de Lloret

Un jurat popular va declarar aquesta setmana a l’Audiència Provincial de Girona que Carlos Soriano és culpable dels delictes d’homicidi, robatori amb violència i estafa, amb la qual cosa el jurat han avalat el pacte al qual van arribar el ministeri fiscal i la defensa. Les dues parts van acordar demanar que Carlos Soriano es declarés culpable d’un delicte d’homicidi, en lloc d’assassinat com sol·licitava inicialment el fiscal.

El jurat popular ha declarat provat que a finals de maig del 2011 el processat va discutir amb el seu pare per motius econòmics i li va clavar 13 ganivetades amb una navalla tipus papallona. Després, li va robar diners, targetes de crèdit i el cotxe, i va fugir de Lloret. A principis de juny, va tornar al pis que compartien Carlos Soriano i el seu pare per ocultar el cadàver amagant-lo dins un armari. El jurat va emetre el següent veredicte: culpable d’homicidi per 9 vots a favor i cap en contra, i culpable de robatori amb violència i estafa per 7 vots a favor i 2 en contra.

El jurat considera provat amb set vots a favor i dos en contra que, un cop mort el pare –després de clavar-li una navalla al coll que li va seccionar la caròtide–, l’acusat va escorcollar el cadàver i es va quedar més de 500 euros en efectiu. A més, el jurat ha considerat -per unanimitat- que l’acusat va utilitzar la targeta de crèdit del seu pare.

També ha estat una decisió unànime aplicar-li els dos agreujants que demanaven les parts. D’una banda, el d’abús de superioritat, en concloure que va matar i robar la víctima valent-se de la diferència d’edat, envergadura i una arma. I, d’altra banda, l’agreujant de parentiu, perquè va matar al seu propi pare.

El jurat no s’ha hagut de pronunciar sobre l’atenuant per ingesta d’alcohol i drogues. Es tracta d’un benefici per al presumpte parricida que han admès fiscalia i defensa.

Les dues parts han mantingut la petició de 17 anys i 9 mesos de presó per a Carlos Soriano, per homicidi, robatori amb violència i estafa. No es posen d’acord en matèria de responsabilitat civil.

Mentre el fiscal demana que l’acusat indemnitzi dues de les filles de la víctima amb 60.000 euros cadascuna, la defensa considera que no hi ha d’haver indemnització perquè les dues filles no tenien relació amb el pare. Una no el veia ni hi parlava des de feia tres any i l’altra, des d’en feia cinc. A més, no van reclamar el cadàver i tampoc no van anar a l’enterrament. La víctima va ser enterrada en una fossa comuna de Lloret.

El cas ha quedat vist per a sentència, que dictarà la magistrada Fàtima Ramírez. El judici ha tingut lloc aquesta setmana a l’Audiència de Girona.