Els Mossos d’Esquadra detenen un home per 13 robatoris a Blanes i Lloret

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el dia 18 de juny a Lloret de Mar, un veí de la població, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de 12 delictes de robatori amb violència i intimidació, i un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle a motor.

El primer fet va passar pels volts de dos quarts de deu de la nit del 18 de juny, en un carrer cèntric de Lloret de Mar. Un ciutadà va alertar que un individu, que conduïa un ciclomotor, li acabava d’arrabassar la bossa de mà a una dona al passeig marítim. A conseqüència de l’estrebada la dona va caure al terra produint-se diverses contusions lleus.

Els fets es van posar en coneixement de les patrulles que es trobaven a la zona i es va iniciar la recerca del lladre. A la poca estona els mossos van localitzar el ciclomotor per una zona propera. Un agent va intentar aturar-lo, però el conductor el va envestir i va haver d’apartar-se per evitar l’atropellament. Seguidament una segona patrulla el va interceptar.

L’home portava a sobre la bossa de mà que acabava de sostraure i dos telèfons mòbils, dels quals no va justificar la procedència. A més, els mossos van comprovar que el ciclomotor constava com a sostret el 15 de juny a Lloret de Mar.

Un cop acabava l’actuació es va saber que una altra dona havia estat víctima d’un robatori similar, poc minuts després de produir-se el primer fet. En aquest cas es tractava d’una turista russa que va ser assaltada en idèntiques circumstàncies. La dona portava una bossa de mà dins la qual hi duia els dos telèfons que s’acabaven de recuperar. A conseqüència de la forta arrabassada la víctima va patir una luxació a l’espatlla.

Amb tots els indicis els mossos van obrir una investigació que ha permès determinar que el detingut estaria relacionat amb altres robatoris violents.

De moment se li imputen deu fets que s’havien perpetrat els darrers tres mesos a les poblacions de Lloret de Mar i Blanes. El detingut, que tenia antecedents, va passar el 20 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.