Curs sobre gestió de platges per a un grup d’empleats de L’Ajuntament de Blanes

-3L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Medi Ambient, ha impartit un curs sobre la gestió de platges i el guardó de la Bandera Blava Europea de qualitat mediambiental. El curs, que s’ha fet durant dos dies d’aquesta setmana –dimarts i dimecres-, estava adreçat a tot el personal municipal implicat d’una manera directa o indirecta en aquest àmbit.

La idea d’organitzar aquestes sessions informatives va néixer de la necessitat de formar al personal municipal d’atenció al públic, així com al de les empreses contractades per l’Ajuntament que treballen a les platges i en el seu entorn proper. Els temes que s’han inclòs a les classes han estat els serveis, els equipaments, el medi natural, l’organització municipal per la gestió de les platges i els treballs de seguiment de la qualitat que es realitzen en col·laboració amb altres administracions.

En aquest sentit, al curs hi ha assistit personal dels següents departaments i àrees de de l’Ajuntament: administratius i tècnics de les Brigades Municipals, Turisme, Protecció Civil, Activitats, Medi Ambient, Policia Local, Participació Ciutadana, Línia Directa, Oficina de l’AMIC (Atenció Municipal Integral al Ciutadà) i de l’empresa Fundació Privada El Vilar.

L’objectiu principal ha estat poder oferir una major i millor atenció als usuaris de les platges durant l’estiu, quan les zones de bany són un dels principals reclams i atractius turístics de Blanes. D’altra banda, també s’ha valorat el fet que la formació del personal de platges és una activitat molt apreciada pels responsables d’atorgar la Bandera Blava Europea de Qualitat Mediambiental a l’hora de decidir quines zones de bany es distingeixen amb aquest guardó, sobretot pels bons resultats que han observat en altres llocs on ja s’ha fet.

platja_blanesEn total, a les classes hi ha assistit 19 treballadors, i les han impartit la cap del Servei de Medi Ambient, Dolors Rosell, i la tècnica d’aquesta àrea, Sílvia Cabezas. També s’ha comptat amb la participació del delegat territorial de la Selva del Grup Mifas (Minusvàlids Físics Associats), Xevi Terrades, qui ha fet una ponència sobre les diferents situacions reals que viuen els usuaris de les platges que van amb cadira de rodes.

A banda dels serveis que ja s’ofereixen de manera habitual a les platges del municipi des de principis d’aquest mes de juny (neteja, dutxes, rentapeus, passeres, contenidors selectius de brossa, papereres, etc) des del passat 15 de juny i fins al 15 de setembre també ha entrat en funcionament el servei de Vigilància, Socorrisme i Control de les platges que coordina Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes.

Les tres principals platges del municipi, així com el port del Club de Vela Blanes, han obtingut de nou aquest 2013 la Bandera Blava, un distintiu internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions i que, al mateix temps, exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Més concretament, s’han obtingut de nou sengles Banderes Blaves per a les platges de Sant Francesc (Cala Bona), Blanes i S’Abanell. Aquest distintiu l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) i compta amb la col·laboració de Ports de la Generalitat.