El 2012 es van adoptar 447 gossos a la comarca de la Selva

Salvador Balliu, Gisela Saladich i Eduard Adrobau

Salvador Balliu, Gisela Saladich i Eduard Adrobau

El nombre de gossos abandonats del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), ubicat a Tossa, es va reduir un 25% respecte l’any 2011, segons ha explicat el conseller de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de La Selva, Eduard Adrobau, durant la presentació de la memòria 2012 del centre. En total, l’any 2012 es van recollir 644 gossos.

Actualment, de cada 10 gossos recollits, 3 es retornen als seus nous propietaris. Pel que fa als municipis, les poblacions de Blanes i Lloret són les poblacions on es recullen més gossos abandonats, seguides de Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea, on l’efecte de les segones residències és molt important.

Les campanyes a favor de la tinença responsable i de la identificació que s’han realitzat en els últims anys han servit, segons ha destacat Adrobau, per a què el nombre d’animals abandonats hagi disminuït considerablement. A més, el conseller ha volgut destacar l’increment que hi ha hagut del nombre d’adopcions. L’any 2012 es van adoptar un total de 447 gossos, la qual cosa significa un augment significatiu respecte l’any anterior, ja que llavors van ser 419.

Amb tot, aquestes dades són fruit de la bona feina que s’ha realitzat des del CAAS amb les campanyes en pro de les adopcions, el manteniment d’excel·lents relacions amb protectores internacionals i l’actualització del web amb traducció a diferents idiomes. Cal destacar que el 26% dels gossos són adoptats per altres països de la Unió Europea.

Millores

Presentació de la memòria de 2012

Presentació de la memòria de 2012

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat les millores que s’han realitzat en el centre ubicat a Tossa, com ara l’ampliació de serveis d’atenció veterinària i d’urgències i, també, les adaptacions en l’allotjament de cadells. Això, tal com ha explicat Balliu, ha permès la millora de la qualitat de vida dels gossos residents. A més, Balliu ha assegurat que es vol demanar una inversió a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) per fer una reforma de la instal·lació.

El president també ha destacat les bones relacions que hi ha amb les protectores locals, concretament amb l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tossa i amb l’ONG Protectora del Gironès, entitats que col·laboren activament per derivar aquells animals amb escasses o nul·les possibilitats d’adopció.

Finalment, l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, s’ha mostrat molt satisfeta per la tasca que es fa des del centre i ha destacat les bones relacions i excel·lent col·laboració que hi ha amb el Consell Comarcal de la Selva.