Ràdio Vidreres comença a emetre pel canal 95.4 de la FM en fase de proves

radio_vidreresDes del passat 21 de març Ràdio Municipal de Vidreres emet en proves pel canal 95.4 de la FM i en línia. Ràdio Vidreres consisteix en un sistema automàtic que ofereix música i connecta amb Catalunya Informació per tal d’oferir en directe les notícies. En aquest primer moment, la ràdio està en fase de proves, i per això l’abast de l’emissió és aproximadament d’un quilòmetre de radi. Un cop tingui la llicència, que està en tràmits de sol·licitud, es podrà ampliar la potència d’emissió.

Per poder escoltar la ràdio online es pot fer a través del bànner que hi ha al web de l’Ajuntament de Vidreres. Cal destacar que és possible que el navegador dels usuaris requereixi la instal•lació d’algun pluguin o complement per poder escoltar correctament l’emissió.

Tanmateix, s’està en procés d’ampliar l’ample de banda de les connexions de l’Ajuntament, permetent, entre altres coses, una millor qualitat en l’emissió online. Es preveu que aquest procés de millora estigui enllestit en un mes i mig de temps.

En un futur proper Ràdio Vidreres emetrà els avisos de “la crida”, avisos que fins a dia d’avui només podien ser difosos per el circuit de megafonia dels barris que en disposen. Per tant, amb aquest nou servei municipal “la crida” podrà ser extensible a tots els ciutadans que escoltin l’emissora local, ampliant així la cobertura d’informació municipal.

Des de l’Ajuntament s’està estudiant que ja en una segona fase, Ràdio Vidreres pugui disposar d’un petit estudi on els vidrerencs participin i elaborin programes de ràdio (en directe o gravat) per tal d’enriquir la graella de la programació.