Relleu del capità dels Manaies de Blanes

 

La Setmana Santa a Blanes va començar ahir a la tarda amb el relleu del capità dels Manaies. Cada any els Manaies de la ciutat trien un barri de Blanes on fer la passejada que envolta el relleu del capità i el canvi de penó. Aquesta vegada el veïnat des d’on es va fer la sortida va ser Mas Enlaire-Mercat.

La comitiva dels Manaies, encapçalada per qui durant aquest darrer any ha estat el seu capità, Beni Matas, va sortir des de la porta del local social d’aquesta entitat veïnal. Fidels a la tradició de tants anys, els Manaies de Blanes van fer un complet recorregut pel barri de Mas Enlaire-El Mercat, davant l’expectació dels veïns que s’aplegaven per veure’ls passar.

L’acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Veïns de Mas Enlaire-Mercat, que van valorar molt positivament l’animació i l’atractiu que va significar poder acollir l’acte protagonitzat pels Manaies. El darrer tram de la cercavila va finalitzar quan Beni Matas va anar a trobar-se amb el nou comandament, Òscar Magallón, per culminar la tradició del relleu del capità, simbolitzada amb el lliurament del penó.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

El primer que va fer Òscar Magallón com a nou capità va ser anar saludant un per un els membres dels Manaies de Blanes, que estaven formats al carrer Raval. El flamant nou capità es va incorporar a l’entitat fa uns 12 anys, quan va arribar a Blanes per feina, i ha significat per ell tot un honor que l’hagin triat per aquest càrrec.

La segona part del canvi de penó dels Manaies va consistir en jugar literalment al gat i la rata amb la gran quantitat de gent que s’aplegava ahir al vespre pels carrers del nucli històric de Blanes. Els armats van anar fent un erràtic recorregut de nou festejat pels vianants que han volgut afegir-se a la comitiva. La nova ocasió que hi haurà durant aquesta Setmana Santa per veure els Manaies de Blanes serà avui divendres, quan facin l’anunci de la processó fent el recorregut en sentit invers a pas lleuger perquè després l’encapçalin seguint el pausat pas que té la Processó del Sant Crist.