Aprovada la declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+

El Govern ha aprovat la Declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que se celebrarà el proper 28 de juny amb l’objectiu de reivindicar el dret de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals a poder viure amb igualtat de drets i lliures de discriminacions i violències.

La data commemora els fets de Stonewall de 1969, a la ciutat de Nova York, que van significar l’inici del moviment pels drets de les persones LGBTI+ arreu del món.

Unes mobilitzacions que van arribar a Barcelona el 26 de juny de 1977, amb la celebració de la primera manifestació del col·lectiu LGBTI+ del sud d’Europa en protesta per la llei de perillositat social.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La declaració institucional d’enguany reivindica que «la lluita pels drets LGBTI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu, que es propagui per totes les nostres ciutats, pobles i viles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat».

Per això, el text recorda que tothom dret a «sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, des de la ciutat més gran al poble més petit del país», així com «a poder accedir a recursos i serveis especialitzats, visqui on visqui».

En aquest context, el document recull el compromís del Govern i del conjunt d’institucions catalanes per «mantenir l’aposta per les polítiques que garanteixin els drets LGBTI+ i combatin l’LGBTI-fòbia, per continuar avançant en el reconeixement legal d’aquests drets, per reforçar encara més la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI arreu de Catalunya, i per treballar plegades i amb la màxima aliança amb les entitats LGBTI+».

Davant el creixement de l’extrema dreta que amenaça amb fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir, el text fa una crida a tota la ciutadania a unir-se en la missió col·lectiva de «sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents».

La crida s’estén a aconseguir «que els nostres carrers, escoles, centres de treball, espais d’oci i llars siguin llocs on tothom pugui viure amb dignitat i orgull», i a fer «del nostre país un model de llibertat i un far d’esperança per a les comunitats LGBTI+ d’arreu del món».