L’Ajuntament de Caldes de Malavella incorpora un nou vehicle elèctric

L’Ajuntament de Caldes de Malavella desenvolupa diverses accions per assolir una millor eficiència energètica i contribuir a tenir un municipi més sostenible.

Algunes de les accions que s’hi han realitzat darrerament són la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents punts del poble. És el cas de les plaques del CEIP Sant Esteve (8kW) o al CEIP La Benaula (13kW). Properament volen instal·lar-se més plaques a altres equipaments municipals com les dependències de la Policia Local.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En matèria de mobilitat sostenible ja van adquirir-se dues bicicletes elèctriques per a la mobilitat del personal de l’Ajuntament, a més d’un vehicle elèctric per la brigada municipal, un altre per a la zeladora de l’Ajuntament, i un altre vehicle elèctric que la Policia Local utilitza com a unitat canina.

Recentment s’ha adquirit un nou vehicle elèctric que ajudarà al desenvolupament de les tasques que fa la brigada municipal, tot faicitant l’accès a les zones més estretes degut a les seves dimensions reduïdes sense produir soroll als veïns.

Aquest vehicle té una velocitat màxima de 50 km/h i una autonomia de fins a 103 km. El cost d’aquest ha estat de 33.120,12 euros dels quals 5.000 € provenen d’una subvenció de la Diputació de Girona i 7000 € del pla MOVESIII per a vehicles elèctrics.

D’altres accions dutes a terme els darrers anys i que fomenten la sostenibilitat són les millores en l’aïllament i els tancaments del pavelló esportiu que en milloren la qualificació energètica i en redueixen el consum en calefacció, així com l’alimentació de l’aigua calenta i la calefacció dels nous vestidors del pavelló polivalent a través de la caldera de biomassa existent al pavelló esportiu. Alhora s’aprofitarà aquesta connexió per a donar servei a la futura calefacció que s’instal·larà al pavelló polivalent.

En un futur proper està previst instal·lar un punt de càrrega doble per a vehicles elèctrics proper a l’Ajuntament, així com un altre punt de càrrega doble a la plaça de la Selva.

Actualment ja hi ha un punt de càrrega de vehicles elèctrics s la Plaça dels Donants.