Jornada de portes obertes del Centre Integral de Serveis i Casal de Jubilats de Maçanet de la Selva

El passat divendres es va reobrir el Casal de Jubilats de Maçanet de la Selva i el nou Centre Integral de Serveis (CIS) en una jornada de portes obertes. 

La posada en marxa del Centre Integral de Serveis ha tingut un cost de poc més de 390.000 euros, dels quals 204.593 han estat subvencionats per la Diputació de Girona. 

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’any 2020, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva va encarregar un avantprojecte a SUMAR, l’ens dependent de la Diputació de Girona d’acció social, per traçar l’estratègia del nou model d’atenció a la gent gran, i a mitjans de 2022 van començar les obres de remodelació de l’espai.

El Centre Integral de Serveis donarà resposta a les necessitats de la gent gran més enllà dels serveis mèdics, amb la finalitat que els usuaris puguin envellir amb el màxim benestar sentint-se com a casa. Semblant a la gestió del model de centre diürn, els usuaris podran gaudir dels serveis habituals del Casal de Jubilats, com ara la perruqueria, bar i ball.

L’espai compta amb una gran zona polivalent amb parets diàfanes, infermeria i sala d’ordinadors. «El local està pensat perquè sigui un espai polivalent que faciliti tant el treball dels professionals com la comoditat dels usuaris», ha assenyalat l’arquitecta del projecte, Anna Prats.

Un servei que respon a les necessitats del municipi

Durant la pandèmia, van sorgir grups de voluntaris i entitats socials que van col·laborar amb l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per donar resposta a problemes que sorgien a conseqüència del confinament, sobretot a la gent gran. Tenint en compte les noves dinàmiques i costums de la gent gran després de la pandèmia, l’Ajuntament de Maçanet va considerar que l’espai del Casal de Jubilats es reconvertís en el nou Centre Integral de Servei, unificant els serveis en un mateix espai.

Fotos: Rubén García – Ajuntament de Maçanet de la Selva

En aquests moments la gestió del CIS es troba en tràmits administratius, pendent de la publicació de la licitació. Tot i això, l’activitat del Casal de Jubilats de Maçanet s’ha posat en marxa aquest mateix divendres.

«Amb aquest Centre Integral de Serveis iniciem la gestió d’un nou model d’atenció a la gent gran, oferint el servei d’un centre de dia diürn de titularitat municipal, des d’una perspectiva més humana, propera i personalitzada», ha explicat l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

A la jornada de portes obertes van participar el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, l’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, i membres de la corporació local.