Lluís Carbó i Arribas, de l’Escala, guanya el Premi Literari Vila de Lloret

El premi de poesia és per Mario Güera i Duch, de Blanes

Ajuntament de Lloret de Mar

Lluís Carbó i Arribas, de l’Escala, ha estat el guanyador del Premi Literari Vila de Lloret en categoria adulta, dotat amb 1.000 euros, amb el treball titulat “Amors demencials”.

Aquest és el màxim guardó dels Premis Literaris Vila de Lloret que s’han lliurat aquesta nit passada al Teatre de Lloret. Mentre que en l’apartat de poesia el guanyador ha estat Mario Güera i Duch, de Blanes pel poema titulat “Trànsit (s)”. L’autor ha rebut un premi de 500 euros.

El Teatre Municipal va acollir aquest dissabte 30 d’abril una nova edició de la Festa de la Cultura Lloretenca. Una edició en que s’han presentat un total de 171 treballs.

En la categoria de primària de cicle mitjà, en narrativa, la guanyadora ha estat Valeria Garcia de l’Escola Pere Torrent pel treball titulat “En Treset i els Dofins”, mentre que el premi poesia de primària, cicle mitjà, ha recaigut al poema titulat “L’aventura del dofí” d’Ilona Abakhova de l’Escola Pere Torrent.

Dins de la categoria de primària de cicle superior, el premi de narrativa ha estat per Neus Hernàndez i Sala del Col·legi Immaculada pel treball titulat “Jo, al mar” i el de poesia en aquesta mateixa categoria se l’ha emportat Jana Fornaguera i Villanueva de l’Escola Esteve Carles pel poema titulat “Estimar el mar”.

En educació secundària de 1r i 2n, el premi en narrativa ha estat per Judith Cazalla i Robles de l’INS Coll i Rodés pel treball titulat “Un treball inesperat”. I el de poesia en aquesta mateixa categoria ha recaigut a Martina Martínez i Sánchez pel poema “La mort” del Col·legi Immaculada.

I els premis d’educació secundària de 3r i 4t han estat en narrativa per Jordi Gallart i Albertí del Col·legi Immaculada pel treball titulat “Volar per viure” i en poesia per Aveleenpreet Kaur de l’Institut Rocagrossa pel poema titulat “Viatjar amb emoció”.

Els premis literaris Vila de Lloret també han premiat d’altres categories com el millor blog de viatges que ha estat per Mireia Tort i Roset de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) pel blog www.elsviatgesdelanora.com

Mentre que el premi al millor post sobre Lloret ha estat per Joaquim Martínez i Fernández de Barcelona publicat en aquest blog. 

En la categoria de microrelats el premi ha estat per la lloretenca Cristina Catalán i Jiménez pel text titulat “Marxem”.

“La felina marina” és el títol del treball guanyador del Premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats. Les autores són en Olga Junyent i Laura Ramos, de Tordera i Centelles respectivament.

Joan Draper, guardonat amb el Sa Gavina

El lloretenc Joan Draper, una persona llargament vinculada a la cultura popular i tradicional de Lloret a través de l’entitat Xino Xano ha estat qui ha recollit aquest any el 34è Guardó Sa Gavina.

Durant la gala de la Festa de la Cultura que s’ha celebrat aquest dissabte 30 d’abril al vespre al teatre de Lloret també s’han fet diversos reconeixements als escriptors lloretencs que han publicat un llibre durant l’any anterior i s’ha comptat amb les actuacions de les lloretenques Tramma i Ainhoa Sánchez i de la blanenca Berta Gámez, que han amenitzat musicalment la vetllada.

També s’ha comptat amb la participació de l’artista lloretenc Odie. Especialitzat en pintar murals, durant la gala ha fet una creació en directe a l’escenari. En concret ha pintat el premi que s’entrega a dins de la sorra amb el mar de fons.