El castell de Montsoriu participa en el programa ‘Batalla monumental’ de TV3

Castell de Montsoriu

El castell de Montsoriu, considerat la principal fortalesa gòtica de Catalunya, participa a partir d’avui dijous 13 de gener en el programa Batalla monumental (22:45h) de TV3 amb la finalitat de convertir-se en el monument favorit dels catalans.

El castell selvatà competirà amb nou monuments emblemàtics més d’arreu del territori català. Demà s’estrenarà aquesta nova temporada amb la ‘Batalla de fortaleses’ entre el castell de Montsoriu i el castell de Mur. Un cop finalitzi el programa, s’obrirà el període de votació durant una setmana, a les xarxes socials del programa, perquè Montsoriu assoleixi el màxim nombre de vots i passi a la gran final.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per això, des del Patronat del Castell i el Consell Comarcal de la Selva s’ha engegat una campanya de suport perquè Montsoriu assoleixi el màxim de vots possible.

En aquesta competició el que està considerat el millor castell gòtic de Catalunya compta amb el suport d’entitats i associacions, els ajuntaments de la comarca, el consells comarcals de les comarques gironines, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, entre molts altres.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, considera que la participació de Montsoriu al programa Batalla Monumental «és un reconeixement a la tasca que des de fa molts anys s’està fent tant des del Patronat com des del Consell». I afegeix que «tot i que el reconeixement més important és ser un dels 10 monuments escollits, volem que Montsoriu pugui arribar a la final amb el màxim suport possible de la gent!».

Així mateix, anima als ciutadans que no coneixen Montsoriu a que visitin el gran castell dels Cabrera, considerat per Bernat Desclot a finals del segle XIII «un dels bells e nobles del món» i que és un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país.

Durant cinc capítols, competeixen en aquest programa deu monuments que s’enfronten en cinc batalles: el castell de Montsoriu i el castell de Mur, a la ‘Batalla de fortaleses’; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera, a la ‘Batalla de muralles’; el Palau de la Música Catalana i la Cripta i Colònia Güell, a la ‘Batalla modernista’; la cartoixa d’Escaladei i Santa Maria de Ripoll, a la ‘Batalla de la fe’, i el poble vell de Corbera d’Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, a la ‘Batalla de batalles’.