Vidreres vota per la continuïtat dels correbous: 901 vots a favor i 772 en contra

Ajuntament de Vidreres

Aquest és el resultat de la consulta que es va fer ahir al voltant de la celebració de la festivitat. La consulta havia de celebrar-se el març del 2020, però la irrupció de la pandèmia va posposar la votació.

Ahir es va celebrar la consulta per saber la voluntat dels vidrerencs i vidrerenques sobre el futur del correbous. Entre les 9 i les 19 hores el Centre Cívic del municipi va acollir a 1.685 votants majors de 16 anys, dels 6.983 cridats a les urnes, que han respost la pregunta: «Vols correbous a Vidreres?». Només hi havia dues respostes possibles: sí o no.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Finalment, el resultat ha estat de 901 vots a favor (53,5%) i 772 en contra (45,8%) de la celebració del correbous al municipi, així com 9 vots en blanc (0,18%) i 3 de nuls (0,53%). Van participar el 24,13% del cens.

El consistori va comprometre’s en donar continuïtat al resultat, fos quina fos la xifra de participació i la diferència de vots entre una opció i l’altra. El correbous de Vidreres se celebra des de 1986, ara fa 35 anys.

Per a l’alcalde, Jordi Camps: «la jornada d’avui era important i decisiva. S’ha posat sobre la taula una festa local, però que generava certs dubtes a una part de la població. La consulta no referendària d’avui tenia l’objectiu d’escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat».

Amb tot ha afegit: «per celebrar la jornada hem estat en contacte permanent amb totes les parts implicades, tant amb l’Associació de Defensa Ambiental i Animal de Vidreres com amb la Comissió organitzadora del Correbous. A banda hem seguit en tot moment les indicacions de la Llei de consultes 10/2014 de consultes populars no referendaries».

La consulta, que es va suspendre el març del 2020 per motius sanitaris, ha pogut celebrar-se amb totes les garanties de salut i complint tots els procediments marcats per la Generalitat per evitar la propagació de la Covid-19.

Missatge de Correbous Vidreres Associació

L’entitat ha publicat a la seva pàgina de Facebook aquest missatge:

«Ara que ja s’ha celebrat la consulta, volem agrair la feina feta a totes aquelles persones que amb el seu treball ho han fet possible. Si avui s’ha pogut dur a terme la consulta és gràcies als tècnics i tècniques de la comissió que han seguit escrupolosament normatives i protocols, i també als treballadors i treballadores que avui han estat al centre cívic vetllant perquè la jornada es desenvolupés amb seguretat, informació i transparència».

«Les condicions entorn a la consulta no eren fàcils i tots els i Ies professionals que hi han participat han fet que tot l’engranatge funcionés. Així que GRÀCIES per la feina feta. I finalment, i no pot ser d’una altra manera, agrair a tota a la gent que ha votat Sí al correbous, MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA CONFIANÇA!»