Els integrants d’un Taller de Graffitis pinten la façana de La Nau4 Espai Jove de Blanes

Ajuntament de Blanes

Des que el local que allotja el Casal Jove de Blanes va passar a tenir un nou nom escollit a través d’un concurs, la Nau4 Espai Jove tenia pendent canviar igualment la seva fesomia exterior per adoptar la nova identitat. Un important pas endavant va ser triar un nou logotip, que es va fer amb un altre concurs.

El següent esglaó està consistint en canviar l’aspecte del mateix local, que es completarà aviat penjant un rètol de grans dimensions a la seva façana amb un cartell que reproduirà el seu logotip. Abans, però, l’equip de dinamització de la Nau4 Espai Jove, conjuntament amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament, van creure convenient preparar adequadament el seu entorn.

Va ser així com va sorgir la idea de pintar amb graffitis la persiana de grans dimensions que hi ha a la façana del local. Després de l’èxit que ha tingut enguany el Taller de Graffiti de Mas Mas Moixa, s’ha reprès aquesta activitat comptant en aquesta ocasió amb el suport de Heal Hop, un projecte educatiu que utilitza el hip hop com a eina pedagògica.

Al Taller de Graffitis han participat 11 joves, que s’han involucrat en tot el procés creatiu a través de tres sessions que van tenir lloc entre finals de novembre i principis d’aquest mes de desembre. La primera sessió va consistir en demanar als i les joves que reflexionessin sobre situacions adverses que pateixen en el seu dia a dia, en la seva vida quotidiana.

Va ser així com van sorgir paraules i sentiments com masclisme, contaminació, prejudicis, falta de consciència, estrès i un llarg rosari de pensaments negatius que darrerament s’han incrementat amb més virulència a la societat. Es va debatre en grup sobre els diferents tòpics i es van compartir experiències. Tot això va contribuir a què es coneguessin més com a grup i hi hagués una major complicitat.

En la segona sessió es tractava de transformar aquestes adversitats en positiu, i a partir d’aquesta reflexió van enllaçar amb la idea que un espai jove és un lloc on troben tots aquells aspectes que poden contribuir al canvi social. Així va ser com els i les joves van explicar que per a ells i elles la Nau4 significa conceptes tant positius com família, oportunitat, amistat, unió, coneixement, creixement i felicitat.

Per això, el darrer pas que quedava ja era tan sols escriure i plasmar de manera artística aquests conceptes, paraules que apareixen grafiades a la persiana de la porta principal de la Nau4 Espai Jove. L’execució de l’obra final que culminava el Taller de Graffitis va constituir la seva darrera i intensa sessió, que va començar a les quatre de la tarda i va finalitzar a les nou de la nit.