L’equip de govern del Consell Comarcal de la Selva fa un balanç positiu dels dos primers anys de mandat

D’esquerra a dreta Pere Garriga, Salvador Balliu i Jesús Becerra / Consell Comarcal de la Selva

L’equip de govern del Consell Comarcal de la Selva, format per Junts per Catalunya, Independents de la Selva i el PSC, ha fet un balanç positiu dels dos primers anys de mandat en el marc d’una roda de premsa que es va fer el passat divendres 2 de juliol a Santa Coloma de Farners.

Pel que fa als projectes que ja s’han realitzat durant aquests dos primers anys, l’ens ha destacat la transformació de l’empresa Serveis Mediambientals NORA SA a una empresa pública, posant èmfasi en el «bon funcionament» de la implantació de la recollida porta a porta (PaP); l’increment «notable» del servei de prevenció d’incendis forestals, que ha augmentat de 9 municipis l’any 2018 a 13, i per últim l’impuls del nou model de gestió del servei de menjador escolar, donant oportunitat a les AMPA’s per què puguin gestionar el menjador de la seva escola a través d’un sistema de gestió directa o subcontractant una empresa especialitzada del sector.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

També, s’ha consolidat el Centre –Eix de Negoci com el punt de referència en el suport i la dinamització de l’activitat emprenedora de la comarca, amb gairebé 30 empreses allotjades i més de 100 projectes d’empreses emergents (start up) assessorades i que estan configurant l’anomenat ecosistema emprenedor Test Us.

Una altra de les actuacions destacades d’aquest mandat és el producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera, tal com ha explicat el vicepresident primer, Pere Garriga. A través dels fons europeus FEDER s’ha pogut avançar en les actuacions que conformen la base d’aquest projecte estratègic per al patrimoni i el turisme de la Selva. S’ha dotat de senyalització interpretativa els elements patrimonials del Vescomtat de Cabrera i s’han creat recreacions virtuals i elements multimèdia vinculats a aquest patrimoni.

S’ha posat a punt la pàgina web per a la promoció de les 5 rutes temàtiques i de tots els elements i esdeveniments vinculats a la nissaga dels Cabrera. S’han finalitzat les actuacions de millora i museografia dels espais del castell de Montsoriu, que actua com un aparador de tota l’oferta del Vescomtat. S’està treballant en el nou centre d’interpretació de la Batllia de Montsoriu a Arbúcies. Així mateix, s’ha iniciat la integració de l’oferta turística i cultural existent, i el suport a la creació de nous productes turístics i culturals relacionats amb el Vescomtat de Cabrera.

Projectes de futur de l’ens selvatà

Pel que fa a projectes de futur, el Consell Comarcal destaca les implantacions de la recollida porta a porta a Amer, Riudarenes i Santa Coloma. Per altra banda, han anunciat que Riudellots, Breda i Vilobí d’Onyar posaran en marxa aviat el sistema de taxa justa en la gestió de residus, el que Balliu descriu com l’«objectiu final» d’aquest nou sistema.

D’aquesta manera, a partir del funcionament d’una polsera, els treballadors detectaran «qui recicla més i per tant en fa un bon ús i qui ho fa malament i utilitza, per exemple, massa vegades l’àrea d’emergència, bonificant els que ho fan bé i fent pagar més als que ho fan malament».

Per altra banda, també es preveu completar el trànsit per convertir l’ens en Entitat Local de l’Aigua i adequar l’estructura tècnica actual als nous requeriments de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’ens selvatà també crearà un departament de contractació i dinamitzarà la captació de fons europeus a través d’un tècnic de suport.

Tambié, està previst que a finals d’aquest any 2021 es farà el trasllat de ens comarcal a una nova seu. Té 1.578 metres quadrats concentrarà els serveis de consum, habitatge, cadastre o gestió tributària -entre d’altres- que ara estan instal·lats en diferents locals i habitatges llogats de Santa Coloma. El nou local està ubicat a l’entrada de la capital selvatana des de Sils.