El Consell Comarcal de la Selva modifica la gestió del servei de menjador escolar

El ple del Consell Comarcal de la Selva del passat dijous 8 d’abril va aprovar la licitació del servei de menjador escolar de la comarca de cara als propers cursos, amb la pràctica unanimitat dels grups polítics que formen part de l’ens -amb la única abstenció del representant de la CUP-.

Amb aquesta licitació, que es formalitzarà a través d’un contracte de concessió administrativa, l’ens selvatà vol donar un nou impuls a la gestió dels menjadors, incorporant diversos canvis importants respecte l’actual model, que venç al finalitzar l’actual curs escolar.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per una banda, les AMPA de la comarca de la Selva guanyen pes en la gestió dels menjadors, ja que el Consell Comarcal ha formalitzat convenis de col·laboració amb 17 d’elles per tal que puguin gestionar el menjador de les seves escoles a partir del curs que ve, donant resposta a una demanda històrica de moltes associacions de famílies de la comarca.

I en quant als 21 menjadors que continuarà gestionant el Consell Comarcal de la Selva, el concurs aprovat aquesta setmana és el resultat del procés participatiu engegat fa més d’un any, en el qual hi han participat representants de la comunitat educativa de totes les escoles de la comarca (AMPA’s, direccions de centres, ajuntaments, personal del servei, etc.)

Al llarg d’aquest procés s’han definit quins han de ser els criteris bàsics que han de regular aquest servei. Entre d’altres, el concurs recull aspectes relacionats amb les millores en el monitoratge (més hores d’atenció a l’alumnat, millora de la formació del personal), millores en la qualitat de l’alimentació (més productes de proximitat, de temporada i ecològics, reducció dels fregits i processats, més varietat en els segons plats, etc.), així com una millor comunicació amb les famílies.

Una altra de les novetats d’aquesta licitació és la divisió del concurs en 8 lots, afavorint la gestió més individualitzada de cada escola. A més, també es limita el nombre màxim de lots a adjudicar-se per part d’una mateixa empresa, afavorint així la concurrència i la participació d’empreses més petites i del territori.

Alguns d’aquests criteris van ser proposats per part dels mateixos grups polítics que formen part del plenari comarcal, ja que s’han dut a terme diverses reunions amb els portaveus dels grups, per tal de consensuar un model de gestió del servei que doni resposta a les diferents sensibilitats socials i educatives de la comarca de la Selva.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha mostrat molt satisfet per l’aprovació de l’expedient de concessió de serveis de menjador escolar a la comarca i ha destacat la tasca que han fet els tècnics del servei d’Educació encapçalat per la consellera Mia Ametller. En aquest sentit, Balliu –al igual que la resta de portaveus de les formacions polítiques de l’ens selvatà- ha felicitat els tècnics del servei d’educació pel treball que han realitzat durant gairebé més d’un any amb tots els representants de la comunitat educativa.

La pràctica unanimitat del ple del Consell Comarcal a l’hora d’aprovar la licitació demostra el consens existent en aquest nou model de gestió dels menjadors, que ha d’obrir una nova etapa en la gestió d’un servei tant essencial per a l’educació i l’alimentació dels nens i nenes de la comarca de la Selva.

El concurs inclou també la gestió del menjador de 8 llars d’infants municipals, ja que diversos ajuntaments de la comarca han delegat al Consell Comarcal la gestió d’aquest servei.

El ple de dijous també va aprovar les bases i la convocatòria dels ajuts de menjador escolar per al curs 2021/22, les bases i la convocatòria dels ajuts individuals de transport col·lectiu per al curs 2021/22 i la convocatòria d’ajuts individuals de desplaçament per al urs 2021/22, entre altres acords. A l’inici de la sessió es va fer l’aprovació de les actes anteriors i la supervisió d’òrgans de govern.