Arbúcies va incrementar els serveis d’ajuts a domicili fins a 16.000 hores l’any 2020

L’Ajuntament d’Arbúcies ha donat 16.042 hores d’assistència en diferents llars del poble, un 16% més en relació a l’any 2019, sobretot en les feines de cures, higiene personal, neteja del domicili i compra adreçades a persones depenents o vulnerables.

El nombre d’usuaris ha experimentat un increment del 5% respecte l’any anterior. El 2020 finalitza amb un centenar d’usuaris atesos i amb un equip professional format per 14 persones.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’increment de serveis s’emmarca dins l’estratègia municipal de lluita contra els efectes de la pandèmia Covid-19. Una de les mesures aplicades ha estat el reforç i l’atenció a domicili de persones que viuen soles o que han necessitat ajuda en períodes de confinament o restricció de mobilitat.

La compra i el control de medicació també ha estat un dels serveis destacats en l’any anterior. La gestió de problemes de salut mental ha guanyat pes en el conjunt de casos atesos.

Cal destacar alhora la implementació de nous serveis que han ampliat el catàleg de prestacions. Els serveis de cuina i el servei de passeig de mascotes, sobretot en els mesos de març a juny, han facilitat activitats i imprescindibles a persones amb moltes dificultats de mobilitat.

«Hem consolidat una cartera de serveis que venim incrementant des del 2015, en un any molt complicat» afirma Jaume Salmeron, regidor d’atenció a les persones i primer tinent d’alcalde. Enguany, l’ajuntament d’Arbúcies comença una col.laboració nova amb Sumar, empresa pública d’acció social, que permetrà millorar recursos i mantenir un model d’èxit i de referència.

«A Arbúcies disposem d’un servei molt gran i ens cal adaptar l’estructura a la nova realitat» afirma Salmeron. Primer, les persones és una praxi desenvolupada per l’equip de govern d’Entesa des de la seva entrada al govern municipal l’any 2011,c«continuem compromesos en aquesta línia, ara més que mai», afirma Salmeron.

El consistori arbucienc té previst pel 2021 incrementar les feines de suport i ajuda a persones majors de 75 anys que viuen soles. El servei d’atenció domiciliària arbucienc té un cost anual de 220.000 euros finançat amb diferents aportacions de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament d’Arbúcies i alguns dels usuaris i usuàries.