ELa borrasca ‘Glòria’ deixa a Tossa desperfectes i danys públics valorats en 2 milions d’euros

Tomàs Solà – Facebook Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ha elaborat un informe de valoració de desperfectes i danys públics causats pel pas de la borrasca ‘Glòria’ al municipi amb la finalitat de fer arribar la situació de la població a les entitats supramunicipals i així iniciar tots els tràmits administratius corresponents.

En aquest informe es conclou que el valor del danys ocasionats per la borrasca ascendeix aproximadament a uns 2 milions d’euros.

Cal recordar, a més, que, per la seva part, l’àrea de Promoció Econòmica, en col·laboració amb l’empresariat local, ha elaborat un altre informe d’avaluació dels danys causats, però aquest cas en el teixit empresarial de la població. L’informe detalla que 162 negocis van resultats afectats per la llevantada i que l’estimació de danys ascendeix a 1.812.000 euros. Per tant, el total dels danys causats a Tossa podria apropar-se als 4 milions d’euros.

Pel que fa a l’informe de desperfectes públics, es detallen els danys a platges, mobiliari urbà, zones boscoses, o afectacions a edificis municipals o a serveis com l’enllumenat públic. A tall d’exemple, s’ha perdut gran quantitat de sorra de la Platja Gran, de la Mar Menuda i d’Es Codolar, i s’han produït desperfectes a tots els serveis de les platges del municipi (instal·lació elèctrica, aigua, WC, ancoratges, aparcaments desapareguts, etc).

A les zones boscoses, afectacions als accessos a les cales a causa de roques o arbres caiguts; a edificis públics, fortes filtracions d’aigua i diversos desperfectes; molts serveis afectats com l’enllumenat públic o la línia de telèfon; i danys en gran part de mobiliari urbà com les tanques metàl-liques del passeig de Sant Ramon de Penyafort o els bancs i els fanals del front marítim.